Bakanın talan ettik itirafından 1 gün sonra izin verildiği ortaya çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakanın talan ettik itirafından 1 gün sonra izin verildiği ortaya çıktı
#İnegöl | Haber Merkezi
02 May 2024 / Per 12:56
/ 7.868 Kez Okundu
| |

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin coğrafyayı talan ettik açıklamasının 1 gün ardından, İnegöl’ün verimli tarım arazilerine OSB yapılmasına izin verildiği ortaya çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 21 Nisan 2024 Pazar günü Kayseri'de 'Erciyes Dağı, Tekir Yaylası ve çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması' programında yaptığı açıklamada "Her tarafı yemyeşil, zümrüt gibi olan Anadolu coğrafyasını adeta talan ettik. Ağaçlarımızı yok ettik, ormanlarımızı da kel hale getirdik. Şimdi yeniden bir seferberlik başlatıyoruz" dedi.

Bu açıklamadan tam bir gün sonra 22 Nisan Pazartesi günü Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü Kestel, İnegöl ve Yenişehir’inde içinde bulunduğu tarım arazilerine OSB yapılması için imar iznini onayladı.

Bursa’da ki iş adamlarının başını çektiği İleri Teknoloji Sanayi Bölgesi için verilen imar izni , Bakan Mehmet Özhaseki’nin itiraf gibi açıklamalarının ardından verilmesi ise kafalarda soru işareti oluşturdu.

MUAZZAM BİR RANT
Kestel eski Belediye Başkanı Önder daha önce yaptığı açıklamada ise “TOKİ bu bölgede, sanayi bölgesi olması şartıyla bir grup sanayiciye vekalet veriyor. O bir grup sanayici de kooperatif kuruyor ve TOKİ’den aldığı vekaletle kamulaştırmalara devam ediyor. Böylece bölgede muazzam bir toprak rantı oluşuyor. Oluşan rant devlette kalsa sorun yok. Ancak rant bir grup sanayiciye  akıyor. Yaklaşık 2 yıl önce bu bölgede tarla vasfındaki arazilerin dönümü 50 bindi, 2023 başında 1 milyona yükselmişti. Bir de bu toprakların sanayi parseline dönüştüğünü düşünün. Asıl değer artışı o zaman yaşanacak ama daha şimdiden bile  köylüden satın alınan toprakların değeri fahiş oranda arttı” dedi.

ZİRAAT MEKTEPLERİ AÇILMALI
Eski Belediye Başkanı Erdem Saker’  ise“Kestel’de zaten 4 OSB var. İlçe  5. OSB’yi kaldırmaz. OSB yapmak yerine, meyveciliğin gelişmesi için uygulamalı ziraat mektepleri açılmalı” dedi.

2 BİN KİŞİ TOPLANIP YATARIZ

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise “Biz sadece Ziraat Odası Başkanları olarak işimizi yapmaya çalışıyoruz. Ne kadar ileri teknoloji olursa olsun bugün kan yapma şansımız yok. Toprağı da icat edemeyiz. 30-40 sene sonra kim sebep olduysa Allah belasını versin dememeleri için torunlarımızın. Toprak koruma derdindeyiz. Oradaki köylerimiz razıymış, İnegöl’üme ait toprakları görüyorsunuz. Yarın bir gün genişleteceğiz derler. Biz buna kesinlikle müsaade etmiyoruz. 1000 2000 kişi toplanıp yatarız burada. Yapılan bir şeyle derdimiz yoktur." dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
i.y. / 02 May 2024 / Per 19:19
böyle rezillik olmaz. başta zob.ları olmak üzere tüm stk. lar harekete geçmeli, yanlış karardan dönülmeli...