Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kendi uçağımızı, helikopterimizi, gemimizi yapıyorsak, yerli otomobilimizi de yaparız dedi
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kendi uçağımızı, helikopterimizi, gemimizi yapıyorsak, yerli otomobilimizi de yaparız dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI-TUSAŞ) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotili ziyaret etti. Ziyarette, TAInin kuracağı teknokent projesinde ATOnun yer alması konusu gündeme geldi.
Göreve geldikleri günden bu yana Ankara esnaf ve tüccarının sorunlarını çözmek ve Ankarayı ileriye taşıyacak projeler geliştirmek için çalıştıklarını söyleyen ATO Başkanı Baran, TAI bünyesinde kurulacak teknokentte yer alabileceklerini söyledi. TAInin Ankara için önemli bir değer olduğunu ve önemli işler yaptığını vurgulayan Baran, Kotili ATOnun 11 Ekimde düzenleyeceği Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Konuşmaktan Yapmaya Nasıl Geçeriz? konulu konferansa davet etti.
FETÖnün 15 Temmuzda gerçekleştirdiği hain darbe girişimi nedeniyle Türkiyenin zor bir dönem yaşadığını vurgulayan Baran, Patlayan her bomba reel kesimi, tüccarı hedefledi. Hamdolsun amaçlarına ulaşamadılar. Bizler de göreve geldiğimiz günden beri tüccarın önünü açacak projelerde yer almaya gayret gösteriyoruz diye konuştu.
TAIden ATOya yüksekokul teklifi
TAI Genel Müdürü Temel Kotil ise TAInin personel sayısını önümüzdeki 10 yıl içinde 5 binden 25 bine çıkarmak istediklerini belirterek, Barana bir üniversite ile iş birliği içinde bağımsız yüksekokul kurarak sektöre eleman kazandırma önerisinde bulundu. ATOnun düzenleyeceği Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Konuşmaktan Yapmaya Nasıl Geçeriz? konulu konferansa katılacağını belirten Kotil, kamu alımlarında yerli katkının artırılması için ATO ile iş birliği içinde olacaklarını bildirdi.
ATO Başkanı Baran, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Ankaranın ve Türkiyenin yüz akı olan TAInin başarılarından gurur duyduklarını belirterek, TAI gibi uçak ve helikopter üreten kuruluşlar Ankarada nelerin yapılabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Kendi uçağımızı, helikopterimizi, gemimizi yapıyorsak, yerli otomobilimizi de yaparız diye konuştu.
Finans kuruluşlarının İstanbula taşınması nedeniyle Ankaranın gelir düzeyi yüksek nitelikli işgücü kaybına uğradığını, bu durumun ticareti olumsuz etkilediğini vurgulayan Baran, TAInin beyaz yakalı çalışan sayısını 10 yıl içinde 25 bine çıkarmasıyla birlikte bu kaybın telafi edileceğini bildirdi. Baran, Biz ATO olarak istihdamı, özellikle nitelikli iş gücü istihdamını artıracak her projeye destek oluruz. Ankara ekonomisi böyle bir iş gücünün ortaya koyacağı katma değer üretimi ile teknoloji üretimi ile ciddi ivme kazanacaktır diye konuştu.
TAIyi ziyaretinde Barana, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Tarhan, İhsan Şahin ve Ziya Kemal Gazioğlu ile Meclis Üyeleri Halil İbrahim Yılmaz ve Abidin Memili eşlik etti. ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Kemal Gazioğlu, TAI Genel Müdürü Kotile ATOnun düzenlediği 1.Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Offset Uygulamaları Paneli ile Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programı Konferansının sonuç Kitaplarını sundu.