Yavuz Ağıralioğlu Kimdir? Yaşı, Memleketi ve Siyasi Kariyeri Hakkında Detaylar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yavuz Ağıralioğlu Kimdir? Yaşı, Memleketi ve Siyasi Kariyeri Hakkında Detaylar
#Siyaset | Haber Merkezi
22 Eki 2024 / Sal 18:20
1 dk okuma / 18 Kez Okundu
| | |

Yavuz Ağıralioğlu'nun hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor. 1 Şubat 1972 Trabzon doğumlu Yavuz Ağıralioğlu, MHP ve İYİ Parti bünyesinde milletvekili olarak görev yapmıştır. İşte Yavuz Ağıralioğlu'nun biyografisi ve siyasi kariyeri.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972 tarihinde Trabzon Çaykara Eğridere köyünde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Yozgat Sorgun'da tamamlayan Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

SİYASİ KARİYERİNE NASIL BAŞLADI?

Yavuz Ağıralioğlu, siyasi kariyerine 2011 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bünyesinde adım atmıştır. 2015 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girmiştir. 1995-1997 yılları arasında Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yapmış, ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

AİLESİ VE ÖZEL YAŞAMI

Yavuz Ağıralioğlu, babası Mustafa Ağıralioğlu gibi öğretmen olan, Bilge Ağıralioğlu ile evlidir ve Ağahan Giray, Fatma Ahsen, Elif Rüveyda isminde 3 çocuk babasıdır. Hâlen Türkiye İnisiyatif Merkezi'nin başkanlığını yürütmektedir. Aynı zamanda Sorgun'da kaplıca tesisleri ve Ankara merkezli peyzaj, inşaat firmasıyla ticarî faaliyetlerde bulunmaktadır.

İYİ PARTİ VE İSTİFASI

27. Dönem İYİ Parti İstanbul milletvekili olarak görev yapan Yavuz Ağıralioğlu, 28 Mart 2023'te İYİ Parti'den istifa etti. 2024 yerel seçimleri sonrasında yeni bir parti kuracağını açıklamıştır.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.