Yavuz Ağıralioğlu Kimdir? Anahtar Parti Kurucu Genel Başkanı ve Siyasi Kariyeri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yavuz Ağıralioğlu Kimdir? Anahtar Parti Kurucu Genel Başkanı ve Siyasi Kariyeri
#Siyaset | Haber Merkezi
28 Eki 2024 / Pzt 12:44
1 dk okuma / 19 Kez Okundu
| | |

Yavuz Ağıralioğlu, 1972 doğumlu Trabzonlu siyasetçi ve Anahtar Parti'nin kurucu genel başkanı. 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak da görev yapmaktadır. Ayrıntılar haberimizde.

YAVUZ AĞIRALIOĞLU KİMDİR?

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972'de Trabzon'un Çaykara ilçesinin Eğridere köyünde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat'ın Sorgun ilçesinde tamamlayan Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur.

SİYASİ KARIYERİNE NASIL BAŞLADI?

Ağıralioğlu, 1995-1997 yılları arasında Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 2002 yılında Trabzon'dan milletvekili adayı olarak siyasete atıldı. Temmuz 2003'te yapılan kurultayda Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilen Ağıralioğlu, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

AİLESİ VE TİCARİ FAALİYETLERİ

Eğitimci bir baba olan Yavuz Ağıralioğlu, Bilge Ağıralioğlu ile evli ve üç çocuk babasıdır. Hâlâ Türkiye İnisiyatif Merkezi başkanlığını yürüten Ağıralioğlu, Sorgun'da bulunan kaplıca tesisleri ve Ankara merkezli peyzaj ve inşaat firmasıyla ticari faaliyetlerine de devam etmektedir.

GÜNDEMDEKİ GELİŞMELER

Yavuz Ağıralioğlu, 27. Dönem İYİ Parti İstanbul milletvekili olarak siyasetteki varlığını sürdürürken, Anahtar Parti'nin kurucu genel başkanı olarak yeni bir siyasi hareketin öncülüğünü yapmaktadır.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.