Umut hakkı nedir? Bahçeli ne dedi?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Umut hakkı nedir? Bahçeli ne dedi?
#Siyaset | Haber Merkezi
22 Eki 2024 / Sal 12:34
1 dk okuma / 19 Kez Okundu
| | |

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, umut hakkı ve teröristbaşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Umut hakkının kullanımı için yasal düzenleme yapılabilir” dedi. İşte Bahçeli'nin açıklamaları...

DEVLET BAHÇELİ’DEN ÖNEMLİ UMUT HAKKI AÇIKLAMASI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pazar günü yaptığı açıklamada, umut hakkı ve terörle mücadele konusuna değindi. Bahçeli, “Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin.” ifadelerini kullandı.

UMUT HAKKI NEDİR?
umut hakkı, ceza hukuku kapsamında hapis cezasına çarptırılmış kişilerin belirli süreler boyunca gösterdikleri iyi hal ve davranışlar göz önüne alınarak, koşullu salıverilme olasılıklarının değerlendirilmesini içerir. Bu hak, kanunla belirlenmiş şartlar çerçevesinde değerlendirilir.

BAHÇELİ’NİN UMUT HAKKI İLE İLGİLİ ÇAĞRISI
Türkiye ve Türk milleti için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirten Bahçeli, şu sözleri sarf etti: “Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bu haktan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın.”

MHP LİDERİNDEN TERÖR SORUNU ÇIKIŞI
Bahçeli, “Ne Kandil, ne Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız.” diyerek açıklamasını sürdürdü. MHP liderinin bu açıklamaları, siyasi gündemde yankı uyandırdı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.