Türkmenler uyardı: "Irak’ın birliğinden yana olmamıza rağmen bütün seçenekleri masaya yatıracağız"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
29 Eki 2018 / Pzt 16:00
1 dk okuma / 16 Kez Okundu
| | |

Irak’ta kurulan yeni hükümetin Türkmenleri gözardı etmesi, Türkmen temsilcileri kızdırdı

Irak’ta kurulan yeni hükümetin Türkmenleri gözardı etmesi, Türkmen temsilcileri kızdırdı. Türkmen STK’lar, hükümete sivil itaatsizliğe gitmek uyarısında bulundu.
Aylar sonra yeni Başbakan Adil Abdülmehdi tarafında geçtiğimiz günlerde kurulan yeni Irak hükümetinde yer almayan Türkmenlerden bu sefer sert bir tepki geldi. 2003 yılından bu yana kurulan hükümetlerde temsil edilemeyen Iraklı Türkmenler, tepkilerini dile getirmek için sivil itaatsizliğe gitmek uyarısında bulundu.
Türkmen Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Başbakan Adil Abdülmehdi liderliğindeki yeni hükümet kabininde bir Türkmen bakanının bulunmamasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtilerek, “Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi’nin isteklerini desteklediğimizi duyururken, Türkmenlere yapılan haksızlığın devam etmesi halinde, Irak’ın birliğinden yana olmamıza rağmen bütün seçenekleri masaya yatıracağız” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada ayrıca, Türkmenlerin meşru haklarının gözardı edilmesinin sürmesi halinde, gösteri ve eylemler yapılacağı uyarısında bulunuldu.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir