Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uzaya nükleer silah konuşlandırılmasına daima kategorik bir şekilde karşıydık ve şimdi de karşıyız dedi.
Rus ordusunun Ukraynanın Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehrini ele geçirmesinden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kremlin Sarayında bir araya geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiyin Ukrayna birliklerine geri çekilme emri verdiği yönündeki açıklamasına cevap veren Putin, Ukrayna birliklerine çekilme emri verdiğinde askerleri zaten kaçıyordu dedi.
Avdiyivka kentindeki zaferin daha da genişletilmesi gerektiğini ifade eden Putin, Bu başarının daha da geliştirilmesi gerekiyor. Bu adımların iyi hazırlanması personel, silah, teçhizat ve mühimmatla güvence altına alınması gerekiyor dedi.
Uzaya nükleer silah konuşlandırılmasına karşıyız
ABD basınındaki "Rusyanın uzaya nükleer silah konuşlandırmayı planladığı" yönündeki iddialara değinen Putin, Bizim duruşumuz açık ve şeffaftır. Uzaya nükleer silah konuşlandırılmasına daima kategorik bir şekilde karşıydık ve şimdi de karşıyız. Bu alanda var olan tüm anlaşmalara uyulmasını değil, aynı zamanda ortak çalışmaların güçlendirilmesini defalarca teklif ettik dedi.
Senatörleri ve kongre üyelerini korkutarak fonların tahsilini sağlamak istiyorlar
Şoygu da kendilerinin böyle bir operasyon içerisinde olmadığını tekrarlayarak, Bunu onlar da çok iyi biliyor. Ancak yine de gürültü çıkartıyorlar. Sadece Ukrayna için değil, aynı zamanda Rusyayı stratejik olarak yenmek için senatörleri ve kongre üyelerini korkutarak fonların tahsilini sağlamak istiyorlar dedi.
Rusyanın uzaya nükleer silah konuşlandırdığı iddiaları
ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turnerın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği "ciddi ulusal güvenlik tehdidi" sonrası ABD basınında "Rusyanın uzaya nükleer silah konuşlandırmayı planladığı" yönünde haberler yer almıştı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, söz konusu ulusal güvenlik tehdidinin Rusyanın geliştirdiği uyduları hedef alma kabiliyetine ilişkin bir teknoloji olduğunu belirtmiş, bu sistemin nükleer silah ya da nükleer kabiliyet olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusunda yanıt vermekten kaçınmıştı. Kirby, "Öncelikle bu konuşlandırılmış aktif bir kabiliyet değil. Rusyanın bu kabiliyetin peşinde olması endişe verici olsa da, kimsenin güvenliğine yönelik acil bir tehdit söz konusu değil. İnsanlara saldırmak ya da Dünyada fiziksel yıkıma neden olmak için kullanılabilecek bir silahtan bahsetmiyoruz demişti.