Erdoğan'dan Nüfus Politikası Eleştirisi: “Beka Sorunu Haline Geldi”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erdoğan
#Siyaset | Haber Merkezi
19 Nis 2025 / Cmt 17:07
2 dk okuma / 331 Kez Okundu
| | |

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin demografik sorunlarına dikkat çekti. 'Yanlış nüfus kontrolü politikaları milletimize zaman kaybettirdi' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 5. Olağan Genel Kurulu’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin demografik yapısında yaşanan değişikliklere ve nüfus politikalarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM'in kadın hakları ve demokrasi alanında yürüttüğü çalışmaları takdir ederek, “Hayra destek, şerre engel olmaya matuf tüm çabalarınızda yanınızda olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

'Türkiye nüfusu Azalışa Dönüyor'
Konuşmasının önemli bir bölümünde Türkiye’nin nüfus dinamiklerine değinen Erdoğan, “Karşımızda felaket bir tablo var. En iyimser projeksiyonlar bile Türkiye nüfusunun 10 yıl sonra artıştan azalışa döneceğini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, tarihsel örnekler vererek Osmanlı döneminden günümüze uzanan süreçte nüfus kontrol politikalarının Türkiye’ye zarar verdiğini belirtti. “1960’larda başlatılan doğum kontrol politikalarıyla Türk nüfusu azaltıldı. Bu, ülkemiz için savaştan çok daha büyük bir tehdittir.” diye konuştu.

'Yanlış Politikalarla Zaman Kaybettik'
Nüfus politikalarındaki hataların yanı sıra, yanlış eğitim politikalarının da Türkiye'yi olumsuz etkilediğini belirten Erdoğan, “Ülkemize büyük bir pusu kurdular. Yanlış eğitim politikasıyla, yanlış nüfus kontrolü politikasıyla milletimize güç ve zaman kaybettirdiler.” dedi.

'Aile Kurumu Tehlike Altında'
Erdoğan, gençlerin evlilik ve çocuk sahibi olma konusundaki ilgisizliğine de dikkat çekerek, “25-30 yaşına gelmiş çocuklar evlenmeye ikna edilemiyor. Gençler tek başına yaşıyor, 1+1 evler yeterli oluyor. Aile kurumu örseleniyor.” şeklinde konuştu.

'Cinsiyetsizleştirme Politikaları Tehlikeli'
Cumhurbaşkanı, Batı'da yükselen cinsiyetsizleştirme politikalarının Türkiye’ye ihraç edilmeye çalışıldığını ve bu akımların bazı muhalefet belediyeleri eliyle desteklendiğini iddia etti. “Milletin kaynaklarını sapkın akımlara peşkeş çekiyorlar.” diyerek muhalefeti eleştirdi.

'Kadın-Erkek Rekabeti Bizim Medeniyetimize Ait Değil'
Erdoğan, kadın ve erkek arasında üstünlük yarışının Batı’ya ait bir zihniyet olduğunu vurgulayarak, “Bizim medeniyetimiz kadın ve erkeği birbiriyle rakip değil, birbirini tamamlayan varlıklar olarak görür.” ifadelerini kullandı.

'Tahribat Büyük, Telafisi Kolay Değil'
Son olarak medya ve sosyal medyanın aile yapısı üzerindeki etkilerine değinen Erdoğan, “Televizyon, gazete, sosyal medya… Hepsi yıllarca toplumumuzu farklı bir yöne çekti. Tahribat öyle büyük ki telafisi kolay olmuyor.” dedi.

Erdoğan, nüfusun artışı ve aile kurumunun güçlendirilmesi için uygulamaya koydukları teşviklerin yanında zihinsel dönüşümün de gerektiğini belirterek, bu konunun sadece maddi değil, aynı zamanda kültürel ve medeniyet temelli bir mücadele olduğunun altını çizdi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.