Devlet Bahçeli’nin Tecrit Çağrısına DEM Parti’den Yanıt Geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Devlet Bahçeli’nin Tecrit Çağrısına DEM Parti’den Yanıt Geldi
#Siyaset | Haber Merkezi
24 Eki 2024 / Per 16:03
1 dk okuma / 436 Kez Okundu
| | |

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin teröristbaşının tecridinin kaldırılması çağrısına DEM Parti’den yanıt geldi. Ayşegül Doğan, 'İmralı hazır, Sayın Öcalan hazır, peki devlet hazır mı?' diyerek Bahçeli’nin çağrısını değerlendirdi.

DEVLET BAHÇELİ'NİN TECRİT ÇAĞRISINA DEM PARTİ'DEN YANIT

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubundan yaptığı açıklamada, teröristbaşının tecridinin kaldırılmasını ve DEM Parti grup toplantısında konuşmasını önerdi. Bahçeli’nin çağrısı, siyasetin bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Bahçeli, "Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin" ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ’DEN YANIT: İMRALI HAZIR, DEVLET HAZIR MI?

Bahçeli'nin çağrısı sonrası gözlerin çevrildiği DEM Parti'den yeni bir açıklama geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada, "Tecrit ortadan kalktı diyemeyeceğimizi kendisi (Öcalan) söylüyor. Görüşme sağlandı Ömer Öcalan tarafından. Yıllardır başvurular yapıyoruz ama ilk defa yıllar sonra görüşme sağlandı" dedi. Doğan, "İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde. Artık bu sözü hayata geçirme zamanı" ifadelerine yer verdi.

ÖCALAN'IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Ayşegül Doğan, Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında da bilgi verdi: "Sağlık durumu iyi. Spekülasyonlar maksatlıdır. Arka kapı diplomasisi yok. Kamuoyundan gizlenen herhangi bir görüşme yok. Bu tartışmalar henüz adına 'süreç' diyeceğimiz bir yere evrilmiş değil" şeklinde konuştu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.