Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Ana Dil” Çıkışı ve Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Ana Dil” Çıkışı ve Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları
#Siyaset | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 19:42
1 dk okuma / 33 Kez Okundu
| | |

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana dilini konuştukları için ötekileştirilen vatandaşlar” ifadeleriyle çözüm süreci tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin adımları ve Ahmet Türk’ün açıklamaları da gündemde.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ANA DİL ÇIKIŞI

Çözüm süreci tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırf inancından dolayı, sırf anadilini konuştukları için milyonlarca vatandaşımız ötelendi, ötekileştirildi" sözleriyle dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde konuşan Erdoğan, devletin milletin hizmetinde olması gerektiğine vurgu yaptı.

YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ TARTIŞMALARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşması sonrası başlayan çözüm süreci tartışmaları, Erdoğan’ın bu çıkışıyla daha da alevlendi. Bahçeli'nin adımı, kamuoyunda "yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" sorularını gündeme getirdi.

KÜRTLER VE BARIŞ SÜRECİ

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Beklentiler, onurlu bir barışın sağlanması, Türkiye'nin tüm yurttaşlarını kucaklaması yönünde” diyen Türk, Kürtlerin artık silahla çözülemeyeceğini anladığını belirtti.

DEMOKRATİK ANAYASA ÇAĞRISI

Ahmet Türk, barışın sağlanması için demokratik bir anayasa gerektiğini vurgulayarak, "Bu sadece sözde olmaz. Siyasetçilerin toplumu hazırlaması şart" dedi. Ortadoğu’daki karışık durumun kucaklayıcı bir politika ihtiyacını artırdığını belirten Türk, samimiyet testinin önemine değindi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.