AK Parti’den ’3 dönem kuralı’ ile ilgili yeni açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti’den ’3 dönem kuralı’ ile ilgili yeni açıklama
14 Kas 2018 / Çar 18:37
1 dk okuma / 329 Kez Okundu
| | |

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Üç dönem kuralı, büyük oranda uygulanacak. Belki istisnai anlamda bazı illerde bazı arkadaşlarımızın devam etmesi için bir karar alınabilir. Çok başarılı olan arkadaşların bir kısmının bir şekilde devam etmesi olabilir. Ama kural uygulanacaktır" dedi.

Kurtulmuş, Haber Global canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Yerel seçimler için resmi takvimin sürdüğünü ve çalışmalara devam ettiklerini belirten Kurtulmuş, 18 Kasım'da bütün şehirlerde temayül yoklaması, ardından kamuoyu yoklamaları yapacaklarını söyledi. Sürecin sonunda her ilde aday tanıtım toplantıları gerçekleştirileceğini bildiren Kurtulmuş, "Bu seçim öyle herhangi bir şekilde ahbap çavuş ilişkisi ile 'benim arkadaşım, benim tanıdığım' şeklinde olmayacak. Gerçekten kamuoyunda karşılığı olan temiz ve ilkeli siyaseti benimsemiş, niteliği olan isimleri ortaya koymak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.
 
 
 
Kurtulmuş, üç dönem kuralının kamuoyu tarafından benimsendiğini ve AK Parti'yi reformcu bir parti kimliğine büründürdüğünü belirterek, "Üç dönem kuralı, büyük oranda uygulanacak. Belki istisnai anlamda bazı illerde bazı arkadaşlarımızın devam etmesi için bir karar alınabilir. Çok başarılı olan arkadaşların bir kısmının bir şekilde devam etmesi olabilir. Ama kural uygulanacaktır. Bunun esnetilmesi istisna olur." dedi.
CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçim görüşmelerini nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, AK Parti'nin diğer partilerin atacağı adımlara göre hareket etmediğinin altını çizdi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir