AK Parti'de seçim için erken mesai başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti
#Siyaset | Haber Merkezi
20 Ağu 2024 / Sal 09:09
1 dk okuma / 749 Kez Okundu
| | |

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yurt dışında yaşayan Türklere yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Gurbetçilere sınır kapılarında AK Parti'nin 23 yıllık hizmetlerini anlatan kitapçıklar dağıtılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti, 2028 seçim çalışmaları kapsamında yurt dışında yaşayan Türklere yönelik faaliyetlerini hızlandırdı. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, sınır kapılarında tatil için Türkiye'ye gelen gurbetçilere yönelik hizmetleri anlatan kitapçıklar dağıtmaya başladı.

23 Yıllık Hizmetler Anlatılıyor

Kitapçıklar, AK Parti'nin 23 yıllık iktidarı boyunca yurt dışındaki Türk vatandaşları için gerçekleştirdiği hizmetleri detaylı bir şekilde sunuyor. Oy kullanma imkanlarından, e-Devlet aracılığıyla Türkiye'ye gelmeden yapılabilen resmi işlemlere kadar birçok konuda bilgi yer alıyor. Ayrıca, nüfus ve pasaport işlemleri, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık, gümrük, trafik ve seyahat kolaylıkları gibi konular da kitapçıkta detaylandırılıyor.

Dış Temsilcilik Sayısı Artırıldı

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, kitapta dikkat çeken bilgiler arasında, 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260'a çıkarıldığı vurgulanıyor. Bunun yanı sıra, e-Konsolosluk hizmeti, gezici konsolosluk hizmeti ve 8 dilde 7/24 hizmet veren konsolosluk çağrı merkezinin devreye sokulduğu bilgisi de kitapçıkta yer alıyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının temsili için milletvekilleri seçildiği de belirtiliyor.

Yurt Dışındaki Türklere Yönelik Çalışmalar

Kitapçıkta, Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu, Türkiye Maarif Vakfı ve TBMM Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu gibi kurumların yurt dışındaki Türk vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmak ve onlara her alanda yardımcı olmak amacıyla yaptığı çalışmalar da anlatılıyor.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.