Sırtta çıkan sivilceleri hafife almayın!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sırtta çıkan sivilceleri hafife almayın!
#Sağlık | Haber Merkezi
08 Tem, 2024 / Pzt 19:08
2 dk okuma / 1.119 Kez Okundu
| | |

Sırtta çıkan sivilceleri görüp de hafife almayın! Sebebi karaciğer hastalıkları olabilir: İlk alarmı oradan veriyor! İşte ayrıntılar...

 

Sivilce, toplumda yaygın olarak yağlı cilt yapısına bağlı bir problem olarak bilinir. Tıkanan gözeneklere eklenen bakteriyel enfeksiyonlar, sivilcelerin oluşumuna neden olur. Yağlı krem kullanımı, günlük temizleyicilerin ihmal edilmesi, makyaj ve terleme gibi faktörler akne problemlerini artırabilir. 25 yaş sonrasında ortaya çıkan sivilceler ise 'erişkin aknesi' olarak adlandırılır ve genetik faktörlerin de bu süreçte rol oynadığı kabul edilir.

KALICI İZLER BIRAKABİLİR

İrin dolu kabarcıklar şeklinde görülen sivilceler, mor veya kırmızı renklerde ortaya çıkabilir. Deri yüzeyine yakın olanlar beyaz veya sarı baş verirken, daha derin olanlar sadece şişkin ve renkli olarak gözlemlenir. Derin sivilceler sıkılmaya çalışıldığında ciltte yaralara yol açabilir. Akne izleri bazen kalıcı olabilir ve dermatolojik tedavi gerektirebilir.

TEDAVİ SÜRECİ VE SABIR

Sivilce, bireylerin sosyal hayatını ve özgüvenini etkileyen bir sağlık sorunudur. Bu nedenle sıkılmadan ve oynanmadan tedavi edilmelidir. Tedavi süresi, sivilcenin sıklığı ve şiddetine bağlı olarak değişse de, en hafif sivilcenin bile en az 6 ay tedavi edilmesi gerekir. Tedaviye yanıt genellikle 1 ila 2 ay içinde alınır, bu nedenle sabırlı olunmalı ve tedavi yarıda kesilmemelidir.

HORMONAL DEĞİŞİMLERİN ETKİSİ

Sivilce, hem erkeklerde hem de kadınlarda ergenlik dönemi ve sonrasında görülebilir. Kadınlarda ise regl ve gebelik dönemlerinde hormonal değişimlerden dolayı sivilcelerde artış veya azalma olabilir.

YAĞLI CİLT VE HİJYEN

Yağlı cilt tipine sahip kişilerde sivilce görülme olasılığı, kuru cilt tipine sahip olanlara göre daha yüksektir. Hijyen amaçlı kullanılan duş jeli veya sabunların cilt tipine uygun olmaması, sivilce oluşumuna neden olabilir. Ayrıca, sırt bölgesinin yeterince temizlenmemesi de sivilcelere yol açabilir. Sivilce oluşumunu engellemek için düzenli ve dengeli beslenme, ideal kiloyu koruma, hijyen ve yeterli su tüketimi önemlidir.

YAĞ BEZLERİNİN TIKANMASI

Sırtta çıkan sivilceler, yağ bezlerinin tıkandığının bir göstergesi olabilir. Bu durum, yağın cilt yüzeyine çıkmasını engelleyerek sivilcelerin oluşmasına neden olur. Giyilen kıyafetlerin sürtünmesi de sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Ayrıca, bazı uzmanlar, karaciğer sağlığının da sivilce oluşumunda etkili olabileceğini belirtmektedir.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.