Sınırlar Koyma İhtiyacının 9 Belirtileri: Uzman Klinik Psikologdan Önemli Tavsiyeler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sınırlar Koyma İhtiyacının 9 Belirtileri: Uzman Klinik Psikologdan Önemli Tavsiyeler
#Sağlık | Haber Merkezi
07 Eki 2024 / Pzt 18:41
2 dk okuma / 12 Kez Okundu
| | |

Uzman Klinik Psikolog Aslı Kanizi, sınırlar koyma ihtiyacının önemli işaretlerini paylaşıyor. Sağlıklı ilişkiler için sınırların önemi ve nasıl belirlenmesi gerektiği hakkında bilgilere ulaşın.

SINIRLAR KOYMA İHTİYACINIZIN BELİRTİLERİ
Hayatımızın her alanında sağlıklı sınırlar, ilişkilerimizin ve kişisel refahımızın temel taşlarını oluşturur. Uzman Klinik Psikolog Aslı Kanizi, net sınırlar koymanın zihinsel ve duygusal sağlığımız üzerindeki önemini vurguluyor.

1. HER İSTENDİĞİNDE 'EVET' DEMEK
Sürekli olarak 'evet' demek, kendi kapasitenizi aşmanıza ve tükenmişliğe yol açabilir. Kendinize zaman ayırmak ve ihtiyaçlarınıza saygı duymak önemlidir.

2. KONTROLSÜZ ÖZÜR DİLEMEK
Başkalarının duyguları için sürekli özür dilemek, aşırı sorumluluk hissetmenin bir göstergesidir. Bu durumda sınırları belirlemek, sağlıklı ilişkiler kurmak adına gereklidir.

3. BAŞKALARININ SEVİYESİNE İNMENİN ZARARLARI
Kötü muamele gördüğünüzde, başkalarının davranışlarına uymak sağlıklı sınırların eksikliğini gösterir. Kendi değerlerinizi korumak, sağlıklı sınırlar koymayı gerektirir.

4. SÜREKLİ ŞİKAYET ETMEK
Sürekli şikayet etmek, daha sağlıklı sınırlara ihtiyaç duyduğunuzun bir işareti olarak görülmektedir. Kendinizi ifade etmenin daha olumlu yollarını aramak önemlidir.

5. HİDDETLENMEK
Sürekli öfke duymak, saygı eksikliğinden ve sınırların zayıflığından kaynaklanabilir. Kendinize ve başkalarına karşı net sınırlar koymak bu durumu iyileştirebilir.

6. BAŞKALARINI SUÇLAMAK
Sürekli başkalarını suçlamak, yaşamınız üzerinde kontrol eksikliğini gösterir. Sınırlarınızı belirlemek, bu durumu değiştirebilir.

7. GÜÇSÜZ HİSSETMEK
Sınırlarınız yoksa, kontrolünüz dışında olduğunu hissedebilirsiniz. Kendinize güven kazanmak için sınır koymanız önemlidir.

8. ENDİŞELERİNİZİ YÖNETMEK
Bir etkinlik veya kişi hakkında sürekli endişelenmek, hayatınızda fazla yer kaplayan konuların göstergesidir. Bu noktada sınırlar koymak, zihinsel sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.

9. SAĞLIKSIZ BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİNE BAŞVURMAK
Stresle başa çıkmak için sağlıksız yöntemlere başvurmak, sınırlarınızı gözden geçirmeniz gerektiğini gösterir. Sağlıklı başa çıkma yöntemleri geliştirmek, yaşam kalitenizi artıracaktır.

Uzman Klinik Psikolog Aslı Kanizi, "Sınırlarınızı belirlemek ve korumak, kendinize saygı duymak ve başkalarından saygı görmek anlamına gelir. Bu süreç, zaman ve çaba gerektirse de, sonuçları yaşam kalitenizi önemli ölçüde iyileştirecektir." dedi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir