Sabahları Kahvaltı Yapamayan Çocuklar İçin Beslenme Çantasında Ne Olmalı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sabahları Kahvaltı Yapamayan Çocuklar İçin Beslenme Çantasında Ne Olmalı?
#Sağlık | Haber Merkezi
05 Eyl 2024 / Per 16:18
2 dk okuma / 181 Kez Okundu
| | |

Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, okula giden çocuklar için sağlıklı beslenme önerilerini paylaştı. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemekleri için beslenme çantasında bulunması gereken yiyecekler hakkında bilgiler verdi.

Okulların başlamasına sayılı günler kala, Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, çocuklar için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. İrkin, sabah erken saatlerde okula giden çocukların kahvaltı yapmadan günlerine başlamasının, zihinsel gelişimleri açısından olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti. Çocukların beslenme çantalarında bulunması gereken yiyeceklerin önemine vurgu yapan İrkin, “Beslenme çantasına sağlıklı sandviçler, mevsimsel meyveler, kuru üzüm ve ceviz ekleyin” dedi.

9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak olan okul döneminin, çocukların zihinlerinin çalışması ve bağışıklık sistemlerinin güçlü kalması için beslenme alışkanlıklarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dyt. İrkin, “Çocuklar uzun bir açlık süresinin ardından okula gitmektedirler. Yeterli besin almadan okulda derse adapte olma, öğrenme sorunları yaşanabiliyor. Bu yüzden kahvaltı yapmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Dyt. İrkin, büyük şehirlerde yaşayan çocukların sabah erken saatlerde yola çıktıklarından dolayı kahvaltı yapmaya fırsat bulamayabileceklerini belirterek, “Evde kahvaltı yapamayan çocuklar için beslenme çantasında yer alacak sağlıklı alternatifler sunabilirsiniz. Küçük bir sandviç, mevsim meyveleri, kuru üzüm ve ceviz gibi besinleri tercih edin. Akmayacak, kokmayacak ve bozulmayacak gıdaları seçin” dedi.

Kuru üzümün çabuk enerji sağladığını ve ceviz ile birlikte çocukların beyin gelişimine katkıda bulunduğunu belirten İrkin, “Bir avuç kuru üzüm ve ceviz, çocuklar için iyi bir kahvaltı alternatifi olabilir” önerisinde bulundu.

Öğle yemeklerinde paketli ürünlerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan İrkin, “Eğer okulda yemek bulunmuyorsa, evden getirilen sandviç veya tost gibi yiyecekler tercih edilebilir. Uygun saklama koşullarında soğuk sebzeler, yoğurt ve salata gibi sağlıklı seçenekler sunulabilir. Protein kaynağı da önemli” dedi.

Son olarak, akşamları tencere yemeği önerisinde bulunan İrkin, “Akşam saat 7-8 arasında mevsim sebzeleri içeren, protein kaynağı tencere yemekleri tüketilmelidir. Çocuğun kilo problemi yoksa, pilav, makarna veya bulgur pilavı ile yemeği destekleyebilirsiniz” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.