Kokoreçe bakın ne karıştırmışlar!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kokoreçe bakın ne karıştırmışlar!
#Sağlık | Haber Merkezi
17 Eki 2024 / Per 15:10
1 dk okuma / 2.890 Kez Okundu
| | |

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesinde yer alan iki işletmenin, kebapta tekila ve kokoreçte viski kullandığı ortaya çıktı. Gıda güvenliği açısından büyük endişe yaratan bu durum, tüketiciler arasında tepki toplarken, uzmanlar olayın perde arkasını değerlendirdi.

TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, Haberler.com stüdyosunda Melis Yaşar’ın sunduğu programa katılarak bu skandal hakkında açıklamalarda bulundu. Sırma, bozulmaya yüz tutmuş ürünlerin alkolle maskelenmiş olabileceğini belirterek, “Ham madde, özellikle kokoreçte kullanılan ince bağırsak, bozulmaya başladığında kötü bir koku yayabilir. Bu kokuyu bastırmak için alkol kullanarak ürünü tüketiciye sunmuş olabilirler” dedi.

"Gıda Güvenliği Açısından Kabul Edilemez"

Sırma, bu yöntemle bozulmuş ürünlerin tüketiciye sunulmasının gıda güvenliği açısından ciddi riskler taşıdığını vurguladı. "Alkolle bu tür bir maskeleme işlemi, gıda imalatına uygun olmayan bir işlem. Ayrıca alkol tüketmeyen ya da bu konuda hassasiyeti olan insanlar için de büyük bir sorun teşkil ediyor" diye ekledi.

Halk Sağlığını Tehdit Eden Uygulama

Gıda güvenliği uzmanları, alkol kullanarak ürünlerin maskelenmesinin halk sağlığına doğrudan zarar verebileceği uyarısında bulundu. Bakanlığın yürüttüğü denetimler sonucunda bu tür işletmelere ağır yaptırımlar uygulanması bekleniyor. Skandalın ardından tüketiciler, gıda ürünleri konusunda daha dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

Tahkikatın devam ettiği belirtilirken, halkın güvenli gıda tüketimi konusunda daha fazla bilgilendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.