Hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül virüs bulaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül virüs bulaştı
#Sağlık | Haber Merkezi
23 Eki 2024 / Çar 13:21
1 dk okuma / 1.652 Kez Okundu
| | |

ABD’de McDonald's'ın 'Quarter Pounder' hamburgerlerinden tüketen 49 kişinin E.coli bakterisi nedeniyle hastalandığı, 1 kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi. Skandal sonrası McDonald's hisseleri yüzde 9 değer kaybetti.

ABD’de McDonald's restoranlarında yaşanan gıda skandalı, ülkede büyük yankı uyandırdı. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nden (CDC) yapılan açıklamaya göre, McDonald's'ın ünlü “Quarter Pounder” hamburgerlerinden yiyen 49 kişi Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hastalandı. Bunlardan 10 kişi hastaneye kaldırılırken, Colorado eyaletinde bir kişi hayatını kaybetti.

Hamburgerlerde soğan ve Dana Köftesinden Şüpheleniliyor

CDC yetkilileri, hastalığın kaynağının henüz net olarak belirlenemediğini, ancak kıyılmış soğan ve dana köftesi üzerinde yoğun şüphelerin olduğunu belirtti. Şüpheli vakaların görüldüğü eyaletlerde McDonald's şubelerinde bu malzemelerin kullanımı geçici olarak durduruldu.

Hisseler Yüzde 9 Değer Kaybetti

Skandalın ortaya çıkmasının ardından McDonald's hisselerinde yüzde 9 oranında bir düşüş yaşandı. Yetkililer, E.coli bakterisinin genellikle iyi pişirilmemiş et ürünleri ve yeterince temizlenmemiş sebze-meyvelerden bulaştığını belirterek halkı dikkatli olmaya çağırdı.

hastalık Belirtileri ve Uyarılar

CDC, bakteriye maruz kalan kişilerde kanlı ishal, kusma, yüksek ateş gibi semptomların genellikle 3-4 gün içinde ortaya çıktığını, bu belirtileri gösteren kişilerin derhal tıbbi yardım alması gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.