Google'dan Devrim Niteliğinde Yapay Zeka: Hastalıkları Ses Analiziyle Tespit Edecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Google
#Sağlık | Haber Merkezi
03 Eyl 2024 / Sal 19:17
1 dk okuma / 159 Kez Okundu
| | |

Google, ses analizi ile hastalıkları erken dönemde tespit edebilen yeni bir yapay zeka modeli geliştirdi. Bu teknoloji, sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu bölgelerde erken teşhis imkanı sunacak.

Google, sağlık alanında çığır açan bir yeniliğe imza attı. Şirket, ses analizi yaparak çeşitli hastalıkları erken dönemde tespit edebilen bir yapay zeka modeli geliştirdiğini duyurdu. Bu yeni teknoloji, sesimizdeki küçük değişiklikleri analiz ederek solunum yolu hastalıkları, kalp rahatsızlıkları ve bazı nörolojik bozukluklar gibi ciddi sağlık sorunlarının belirtilerini tespit edebilecek.

yapay zeka modeli, öksürük sesindeki farklılıklar, nefes darlığı veya ses tonundaki değişiklikleri değerlendirerek olası hastalıklar hakkında tahminler yapabiliyor. Örneğin, bu teknoloji tüberkülozu %94 doğruluk oranıyla tespit edebilme kapasitesine sahip ve sadece telefonun mikrofonu üzerinden ses örneklerini toplayarak çalışıyor.

Google'ın bu yenilikçi yapay zeka modeli, özellikle Hindistan gibi sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu bölgelerde erken teşhis imkanı sunarak büyük bir fark yaratacak. Şu anda Apollo Hastaneleri ve Healing Fields Foundation tarafından kullanılan bu teknoloji, ileride meme kanseri gibi diğer hastalıkların erken tespiti için de kullanılabilecek.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.