En uzun ömürlü kan grubu belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
En uzun ömürlü kan grubu belli oldu
#Sağlık | Haber Merkezi
25 Eki 2024 / Cum 19:24
1 dk okuma / 239 Kez Okundu
| | |

İngiltere'de yapılan bir araştırma, 0 kan grubuna sahip kişilerin en uzun ömürlü bireyler olduğunu ortaya koydu. Royal Holloway Üniversitesi'ndeki çalışma, kan gruplarıyla tansiyon, bulaşıcı hastalıklar ve kanser riski arasındaki ilişkiyi inceliyor ve 0 kan grubunun sağlık açısından avantajlı olduğunu vurguluyor.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, insanların yaşam süreleri üzerinde etkili olan faktörler arasında kan grubunun da bulunduğunu ortaya koydu. A, B, AB ve 0 olmak üzere dört ana kan grubuna ayrılan bireylerin, özellikle 0 kan grubunun, en uzun ömürlü grup olduğu belirlendi.

Royal Holloway Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski ve kanser gibi hastalıkların kan gruplarıyla ilişkili olabileceği vurgulandı. araştırmanın dikkat çeken bulguları, 100 yaşına kadar yaşayabilen bireylerin çoğunluğunun 0 kan grubuna sahip olduğunu gösterdi.

**0 kan grubu ve sağlık İlişkisi**

Uzmanlar, 0 kan grubunun genel sağlık durumu açısından avantajlı olduğunu ve yaşlılıkta 70 yaşından fazla yaşama ihtimalinin en yüksek olduğu grup olarak öne çıktığını belirtti. Ayrıca, kan grubunu belirleyen genlerin, beyinde kan pıhtılaşması riskini artırabilen CVT adı verilen bir durumla bağlantılı olduğu ifade edildi.

araştırmanın sonuçları, 0 kan grubunun sağlıklı bir yaşam sürme konusunda önemli bir etkiye sahip olduğunu ortaya koyarken, bu konuda daha fazla inceleme yapılması gerektiğine de dikkat çekti. Bu bulgular, bireylerin sağlıklarını koruma ve yaşam sürelerini uzatma yollarını araştırırken, kan grubu gibi genetik faktörlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.