Cep Telefonu Kullanımı Beyin Kanseri Riskini Artırıyor Mu?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cep Telefonu Kullanımı Beyin Kanseri Riskini Artırıyor Mu?
#Sağlık | Haber Merkezi
28 Eyl 2024 / Cmt 18:35
1 dk okuma / 15 Kez Okundu
| | |

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yaptığı 60’tan fazla çalışmaya göre, cep telefonu kullanımı ile beyin kanseri arasında bir ilişki bulunmadı. İşte uzmanların araştırma sonuçları!

cep telefonları beyin kanserine neden olur mu? Bu soru uzun zamandır birçok kişinin aklını kurcalıyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yaptığı geniş çaplı araştırma, bu endişeleri büyük ölçüde gideriyor. DSÖ tarafından yapılan 60'tan fazla çalışma incelendi ve sonuçlara göre cep telefonu kullanımı ile beyin kanseri arasında doğrudan bir bağlantı bulunamadı. Araştırmalara göre, cep telefonlarının yaydığı radyo dalgalarının insan sağlığı üzerinde ciddi bir etkisi yok. Hatta, beyin kanseri vakaları zamanla azalma eğiliminde.

Cep telefonlarının insan sağlığı üzerindeki potansiyel tehlikeleri, özellikle 2011 yılında yapılan araştırmalarla gündeme gelmişti. O dönemde cep telefonlarından yayılan radyo dalgaları "potansiyel kanserojen" olarak sınıflandırılmıştı. Ancak günümüzde yapılan yeni araştırmalar, kablosuz teknolojiden yayılan radyo dalgalarının insan sağlığına ciddi bir tehdit oluşturmadığını gösteriyor.

Araştırmacılar, cep telefonlarının yaydığı enerjinin DNA'ya zarar verecek kadar güçlü olmadığını ve bu sebeple beyin kanseri riskini artırmadığını belirtiyor. Buna ek olarak, cep telefonu kullanımındaki hızlı artışa rağmen beyin kanseri vakalarının artmaması, bu korkuları büyük ölçüde azaltmış durumda.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir