Canan Karatay'dan önemli uyarı! Kışın bunları tüketmeyin

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Canan Karatay
#Sağlık | Haber Merkezi
02 Ara 2023 / Cmt 19:07
1 dk okuma / 398 Kez Okundu
| | |

Diyetisyen Canan Karatay, domates, biber ve patlıcan kış aylarında tüketilmesinin sağlık yönünden sakıncalı olduğunu sık sık dile getirmektedir.

Her mevsime ait sebze ve meyveler tüketilmesi gerektiğini duymuşsunuzdur. Yapar şartlar veya kimyasallarla yetişen meyveler vücudunuza hiç fark etmeden zarara neden olabiliyor. İşte ayrıntılar...

Mesele yalnızca doğallık değil

Ünlü diyetisyen Canan Karatay, domates, biber ve patlıcan kış aylarında tüketilmesinin sağlık yönünden sakıncalı olduğunu sık sık dile getirmektedir. Bunun nedeni ise insanların vücudunun doğal olarak yazın yaz, kışın da kış sebzeleri yemesi için programlanmış olması ile açıklıyor.

Serada yetişen bitkilerde sorun yok

Uzmanlar kontrollü olarak yetiştirilen sera bitkilerinin sağlık yönünden bir tehdit içermediğini ve tarla bitkilerinden farksız olduğunu belirtiyorlar. “Mevsiminde tarlada yetişen ürünler ile serada yetiştirilen ürünler arasında bileşim bakımından bir fark olmadığı gibi serada üretilen ürünlerin tüketilmesinde gıda güvenliği bakımından bir risk bulunmuyor” dedi.

Her şey neden mevsiminde yenmesi gerekiyor?

 Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzeler hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olduğunu herkes bilir. Doğal yollar ile yetiştirildiği ve doğal yollarla olgunlaştığı için vitamin ve mineral bakımından daha zengin olma ürünler, daha lezzetli olurlar. Ayrıca daha ekonomik olurlar.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.