Başkandan uyarı var! Sakın almayın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkandan uyarı var! Sakın almayın
#Sağlık | Haber Merkezi
28 Eki 2024 / Pzt 13:55
2 dk okuma / 472 Kez Okundu
| | |

'Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, vatandaşları ucuz et kampanyalarına karşı uyardı. Sağlıksız ve denetimsiz ortamlarda satılan etlerin halk sağlığını tehdit ettiğini belirten Yardımcı, yerel kasaplardan güvenilir et alımı yapılmasını önerdi.'

**Kasaplar Federasyonu'ndan Ucuz Et Uyarısı: "Mahalle Kasabınızdan Alın"**

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, vatandaşları ucuz et kampanyalarına karşı uyararak yol kenarında veya izinsiz satılan etlerin halk sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Yardımcı, kontrollü ve kontrolsüz olmak üzere iki tür kaçak et satışı yapıldığını belirterek, özellikle kontrolsüz kaçak etlerin damga ve sağlık raporu olmadan satıldığını vurguladı. Bu tür satışlarda vergi ödenmediğini ve sağlık açısından büyük riskler içerdiğini söyleyen Yardımcı, “Billboardlarda 'ucuz et' reklamlarıyla vatandaşın sağlığı tehlikeye atılıyor," dedi.

**"Ucuz Et Sağlıksız Olabilir"**

Et alırken kontrollü ve güvenilir satıcıların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yardımcı, "Kim olursa olsun, ucuz et almayın; mahalle kasaplarınıza güvenin," diyerek vatandaşı yerel kasaplara yönlendirdi. Yol kenarlarında veya denetimsiz satış noktalarında et almanın büyük risk taşıdığını ve özellikle nereden geldiği belli olmayan etlerin sağlığı tehdit ettiğini ifade etti.

**"Girdi Maliyetleri Artıyor, et fiyatları Düşmüyor"**

et fiyatlarının 550-600 TL seviyelerine düştüğünü belirten Yardımcı, elektrik ve kira gibi girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle fiyatların daha fazla inemediğini dile getirdi. "Et fiyatlarının düşmemesinin sebebi artan giderler. Bir kilo et almak yerine yarım kilo alarak güvenilir kasaplardan alışveriş yapın," şeklinde konuştu.

Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit ve tağşiş yapan firmaları kamuoyuyla paylaşarak halk sağlığı için önemli bir adım attığını vurguladı ve "Bilinçli alışveriş, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Ucuz etin sağlıksız olabileceğini unutmayın," diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.