Bakan'dan flaş GSS açıklaması! 5 kat ceza uygulanacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan
#Sağlık | Haber Merkezi
23 Ağu 2024 / Cum 18:58
1 dk okuma / 2.639 Kez Okundu
| | |

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, GSS kapsamındaki vatandaşlardan fazla ilave ücret talep eden özel hastanelere 5 kat ceza uygulanacağını açıkladı. SGK'ye yapılan şikayetler detaylı incelenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlardan belirlenen oranı aşan miktarda ilave ücret talep eden özel hastanelere 5 kat ceza uygulanacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, GSS’li vatandaşların sağlık hizmeti alırken talep edilen ilave ücretin yasal sınırlar içinde olması gerektiğini vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bu konuda titizlikle çalıştığını belirten Işıkhan, SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmet sunucularının, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında alınabilecek ilave ücreti aşmamaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların, fazla ücret talepleriyle ilgili şikayetlerini Sosyal Güvenlik il ve merkez müdürlükleri, ALO 170 ve CiMER üzerinden yapabileceklerini hatırlatan Işıkhan, SGK'ye yapılan şikayetlerin detaylı şekilde inceleneceğini ve usulsüzlük tespit edilmesi durumunda cezai işlemler uygulanacağını belirtti.

Özel hastanelerin ve vakıf üniversitelerinin belirlenen oranları aşmamak kaydıyla ilave ücret alabileceğini ifade eden Işıkhan, şunları kaydetti: "SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmet sunucularının SUT fiyatlarının iki katı oranında ilave ücret alması mümkün. Ancak bu sınırın aşılması durumunda, fazla alınan ilave ücretin her bir hasta için 5 katı kadar ceza kesilecektir."

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.