AK Parti'nin yeni ilçe başkanı kim olacak? İşte kulislerde konuşulanlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti
29 Ağu 2024 / Per 12:52
2 dk okuma / 4.444 Kez Okundu
| | |

AK Parti’de kongre sürecine giriliyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da AK Parti İnegöl Teşkilatı'nın kulisleri hareketlenmeye başladı. AK Parti’nin içinde bir grup, mevcut ilçe başkanının değişmesi yönünde kulisler yapıyor; hatta ikinci bir liste çalışması yapıldığı bile kulislerde konuşuluyor.

Parti kulislerinde İsmail Tarık Şimşek ve Oktay Arda’nın adı ilçe başkanlığı için bile konuşulmaya başlandı. Parti içinden edindiğim bilgilere göre, İsmail Tarık Şimşek’in böyle bir düşüncesi olmadığı yönünde. Oktay Arda’nın ise adı sürekli ilçe başkanlığı adaylığı için geçiyor.

AK Parti İnegöl Teşkilatı’nda bu zamana kadar ikinci bir liste çıkmadı. Bundan sonra da ben şahsen bir ikinci liste çıkacağını düşünmüyorum. Partinin önemli isimleri bir isim belirler ve o isimle yola devam edilir. Bu zamana kadar böyle oldu.

Mevcut başkan Mustafa Durmuş kanadında ise sessiz bir bekleyiş sürüyor. Kongre süreci ile alakalı görüştüğüm mevcut ilçe başkanı Mustafa Durmuş, göreve devam etmek isteyip istemediği yönünde sorduğum soruya ise “nasip” diyerek geçiştirdi.

Yaklaşık 5 yıldır ilçe başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Durmuş’un göreve devam etme isteği aşikâr. Önündeki engel ise yerel seçimlerde alınan sonuçlar ve parti içindeki küskün sayısının çokluğu.

Süreç nereye gidecek kestirmek zor, ama yeni ilçe başkanını zor bir süreç bekliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kaybedilmesinden sonra, yeni ilçe başkanı hem iktidar hem de muhalefet ilçe başkanı olarak çalışmak zorunda. Mevcut ekonomik tablo nedeniyle AK Parti’ye karşı bir küskünlük söz konusu; bunun sonuçları zaten seçimlere yansımıştı. Göreve gelecek isimler çok ciddi efor sarf etmek zorunda, yoksa İnegöl, AK Parti için kale olmaktan çıkacak.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir