Zamlı maaşlar için tablo değişti!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zamlı maaşlar için tablo değişti!
#İnegöl | Haber Merkezi
07 May 2024 / Sal 19:23
/ 4.987 Kez Okundu
| |

Emekli zammı ve memur maaşı zammı için 4 aylık enflasyon rakamları belli oldu. 4 aylık memur enflasyon farkı yüzde 3,23 oldu. SSK Bağ-Kur emekli maaşı zammı için Nisan ayı ile yüzde 18,72'lik artış garantilendi. 6 aylık enflasyon tahminleri de şekillendi. Temmuz ayında kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı, memur maaşları değişecek. Peki kim ne kadar maaş alacak?

Temmuz ayı ile birlikte emekli kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı, memur maaşları artışları ve 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı başta olmak üzere sosyal destek ödemeleri yeniden belirlenecek. TÜİK'in Nisan ayı TÜFE verisini açıklaması sonrası 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 olarak kesinleşmişti. 6 aylık enflasyon beklentisine göre maaş hesabı bir kez daha değişti. Peki emekliye zam ne kadar olacak? Memur ne kadar enflasyon farkı alacak?

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI TEMMUZ AYI BAŞINDA BELLİ OLACAK

Sabah'tan Mete Dirice'nin haberine göre, emekli ve memurlar her yıl 2 kez Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere zam alıyor. SSK, Bağ-Kur emekli zammı 6 aylık enflasyon oranı kadar olurken, memur ve memur emeklisi 6 aylık enflasyon farkına ilaveten toplu sözleşme zammı alıyor. Memur enflasyon farkı burada 6 aylık enflasyon oranından bir önceki toplu sözleşme zammının arındırılmış halini ifade ediyor.

NİSAN AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tüketici Fiyat Endeksi'ni Ocak'ta yüzde 6,70, Şubat ayında yüzde 4,53 ve Mart ayında yüzde 3,16 olarak açıkladı. Geçtiğimiz haftada Nisan ayı enflasyon veriside belli oldu. Buna göre TÜFE aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda 17 ayın zirvesine yükselerek yüzde 69,80 oldu.

EMEKLİ VE MEMURA ZAMDA SON İKİ VERİ

Nisan enflasyonu sonrası SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için 4 aylık enflasyon oranı kesinleşti. 4 aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 oldu. Nihai rakamda geriye sadece 2 veri kaldı. TÜİK'in 3 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00'da açıklayacağı Haziran enflasyonu sonrası ise 6 aylık enflasyon rakamları kesinleşecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.