Zam bekleyenleri üzecek haber!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zam bekleyenleri üzecek haber!
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Eki 2024 / Çar 10:02
1 dk okuma / 268 Kez Okundu
| | |

2025 yılı yaklaşırken, memur ve memur emeklileri için maaş zam beklentileri de gündemde. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verileri, yılın ilk dokuz ayında %35,86 oranında bir artış yaşandığını gösteriyor. Sosyal güvenlik uzmanlarına göre, 2025 yılı Ocak ayında memur ve memur emeklileri için azami %10 oranında bir zam yapılması bekleniyor.

Enflasyon Verileri ve Toplu Sözleşme Oranları

2024 yılında yapılan toplu sözleşme gereğince, memur ve memur emeklisinin maaşlarına ilk altı ayda %15, ikinci altı ayda ise %10 oranında zam yapılmıştı. 2025 yılı için belirlenen toplu sözleşme oranları ise ilk altı ay için %6, ikinci altı ay için %5 olacak.

Refah Payı Beklentisi

SGK Uzmanı İsa Karakaş’ın açıklamalarına göre, refah payı olarak ilave bir artış yapılması beklenmiyor. Karakaş, 2025 yılı için %10’luk bir zam oranının gerçekleşeceğini ancak refah payı eklenmeyeceğini belirtti.

Yıl Sonu Enflasyonu ve Olası Farklar

Son açıklanan verilerle birlikte, üç aylık enflasyon farkı %8,93 olarak gerçekleşti. Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verileri ise memur ve emeklilerin maaş zamlarına etki edecek. 2025 yılı Ocak ayında, %6’lık toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkının da ilave edilmesi mümkün görünüyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir