Yeni yıla o borcumuz silinerek gireceğiz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeni yıla o borcumuz silinerek gireceğiz
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Kas 2023 / Per 18:01
1 dk okuma / 2.527 Kez Okundu
| | |

1 Ocak 2024 tarihine kadar olan GSS prim borçları, faizleri ve gecikme cezaları tamamen silinecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere bekletilen yeni torba yasada, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının affedilmesine yönelik düzenleme yer alıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "GSS borcu olan, daha önce yeşil kartlı diyebileceğimiz vatandaşlarımız herhangi bir işte çalışmadığından dolayı her ay hanesine 402 TL GSS primi bir de bunun gecikmiş bir şekilde gecikme zammı var. Birikmiş büyük borçlar var. Ve Torba Kanunda bununla ilgili sürpriz bir madde var. 1 Ocak 2024 tarihine kadar birikmiş GSS prim borçları, bu borçların faizleri ve gecikme cezalarından devlet tamamen vazgeçecek. Devlet artık primlerinin de aslını istemeyecek." dedi.

Karakaş, bu düzenlemenin şimdiye kadar yapılmış en köklü af düzenlemesi olduğuna da dikkat çekerek, kapsamı ile ilgili olarak "1 Ocak 2024'e kadar tahakkuk etmiş olan borçların tamamı silinecek. Hem prim tutarı hem de gecikme cezaları tamamen silinecek." ifadelerini kullandı.

Teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Halihazırda borçlu durumda olan milyonlarca vatandaşın yapılacak düzenlemenin ardından yeni yıla GSS prim borcu olmadan gireceği tahmin ediliyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.