Yediği mantardan zehirlenen kadın hastanelik oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yediği mantardan zehirlenen kadın hastanelik oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
03 Ara 2023 / Paz 13:55
1 dk okuma / 2.431 Kez Okundu
| | |

İnegöl'de, dün Ümitalan bölgesinde topladığı mantarları tüketen 41 yaşındaki Kıymet A. isimli kadın yediği mantarlardan zehirlendi.

Edinilen bilgilere göre, Ümitalan bölgesinde topladığı mantarları tüketen Kıymet A., kısa süre sonra kusma ve ishal şikayetleri yaşamaya başladı. Durumu fenalaşan kadın, yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, Kıymet A.'yı ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
 
Hastanede tedavi altına alınan Kıymet A.'nın yapılan tetkiklerinde zehirlendiği belirlendi. Kadının tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
 
Mantar zehirlenmesine dikkat!
 
Mantar zehirlenmesi, her yıl ölümle sonuçlanabilen ciddi bir sağlık sorunudur. Mantar toplarken mutlaka uzmanlardan yardım alınması ve sadece bilinen mantar türlerinin tüketilmesi gerekir. Mantar zehirlenmesi belirtileri arasında kusma, ishal, baş ağrısı, karın ağrısı, ateş, bulantı, halsizlik ve bilinç bulanıklığı sayılabilir. Bu belirtileri yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurması önemlidir.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.