Yağma olayı ile gündeme gelmişti! Mahkemeden flaş karar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yağma olayı ile gündeme gelmişti! Mahkemeden flaş karar
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Ağu 2024 / Çar 10:23
2 dk okuma / 4.804 Kez Okundu
| | |

Bursa’nın İnegöl ilçesinde geçtiğimiz Mayıs ayında yağma olayı ile gündeme gelen Alper Koltuk’un 3 aylık konkordato süresinin tamamlanmasının ardından mahkeme konkordato süresini uzatıldı.

Bursa'nın mobilya merkezi İnegöl'de faaliyet gösteren köklü firmalardan Alper Koltuk, yaşadığı finansal zorluklar nedeniyle konkordato ilan etmişti. 23 Mayıs 2024'te konkordato ilan eden şirket için mahkeme, konkordato komseri Engin Dinçel'in görevine devam etme kararı alarak süreyi 2 ay daha uzattı.

İŞTE MAHKEMENİN KARARI

Davacılar Enis Koltuk Mobilya Tekstil Sanayi ve Limited Şirketi mahkememizde görülmekte olan konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Yukarıda esas numarası yazılı dava dosyası kapsamında davacılara 23/05/2024 tarihli tensip kararlarıyla birlikte verilen üç aylık geçici konkordato mühletinin 23/08/2024 tarihinden itibaren iki (2) ay süre ile uzatılmasına karar verilmiştir.
Geçici mühletle birlikte verilen tedbirler halen yürürlüktedir. Bu kapsamda İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde verilen ihtiyati tedbir kararları geçerliliğini korumaktadır.

Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez.
Kesin mühlet hakkındaki kararın geçici mühlet içinde verilmesi gerektiğinden 16/10/2024 günü saat 13:50 itibariyle duruşma yapılmasına karar verilmiştir.
konkordato Komiseri Engil Dinçel'nin komiserliği halen devam etmektedir..
Duruşma Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2. Kat B bloktaki duruşma salonunda yapılacaktır. İsteyen alacaklıların duruşmaya katılmaları mümkün olduğu ilan olunur.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.