Vermeyende almayanda yandı! Büyük ceza geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vermeyende almayanda yandı! Büyük ceza geliyor
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Eki 2024 / Paz 11:57
1 dk okuma / 4.390 Kez Okundu
| | |

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni 'Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği' ile ticari işlemlerde fatura ve belge düzenlememe durumlarında hem alıcı hem satıcıya ağır cezalar uygulanacak. Kayıt dışı faaliyetlerde yüzde 50 artırımlı ceza öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ticari işlemlerde belge düzenlememe ya da yanlış belge düzenlenmesine ilişkin cezaların belirlendiği "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği"ni yayımladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğ ile hem alıcı hem de satıcı, fatura, fiş ve serbest meslek makbuzu gibi belgelerin düzenlenmemesi durumunda ağır yaptırımlarla karşılaşacak.

Yeni düzenlemeye göre, fatura veya benzeri belgeleri düzenlemeyen satıcıya her tespit için kademeli şekilde artan cezalar uygulanacak. İlk tespitte 10 bin lira olan ceza, altıncı ve sonraki tespitlerde 100 bin liraya kadar çıkacak. Aynı şekilde, bu belgeleri almayan alıcılar da ceza ile karşı karşıya kalacak. Ancak, alıcılar belge düzenlenmediğini 5 iş günü içinde vergi dairesine bildirirlerse cezadan muaf tutulacaklar.

Kayıt Dışı Faaliyetlere Yüzde 50 Artırımlı Ceza

Tebliğde ayrıca kayıt dışı faaliyetlerde bulunanlara yönelik de ağır yaptırımlar öngörülüyor. Vergi dairesine bildirilmeden faaliyette bulunan kişiler adına yüzde 50 artırımlı vergi cezası uygulanacak. dijital ortamda reklam, ilan, satış veya kiralama işlemlerine ilişkin eksik ya da yanlış bildirim yapanlara da her bir bilgi için ayrı ceza kesilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu yeni düzenlemesi, ticari işlemlerdeki şeffaflığı artırmayı ve kayıt dışı ekonomiyi engellemeyi hedefliyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.