Üretimi yasaklanmıştı! Yeni gelişme yaşandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Üretimi yasaklanmıştı! Yeni gelişme yaşandı
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Eyl 2024 / Per 10:15
2 dk okuma / 640 Kez Okundu
| | |

Ancak altın fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle üretimi yasaklanmadan önce büyük rağbet gören 0.5 gram ve 0.25 gramlık altınlar için yeni bir gelişme yaşandı.

Altın fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 20 artışla ve Ağustos ayında 2.532,05 ABD dolarına ulaşarak gösterdiği güçlü performans ile dikkat çekiyor.

Son on yılda ise altın, ABD doları cinsinden yıllık ortalama yüzde 8,4 getiri sağlayarak enflasyonu sürekli geride bıraktı. Bu, satın alma gücünü korumak isteyen uzun vadeli yatırımcılar için onu cazip bir seçenek haline getirdi.

Açıklanan ABD enflasyon verisinin 3,5 yılın en düşük seviyesinde olması ile korkular da azalırken altın fiyatları 2500 dolar üzerinde direncini korumaya devam ediyor. ABD enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası Fed'in 25 baz puanlık faiz indirimi olasılığını artırmasının ardından altın bugün 2.529 dolarlık günlük zirveden geri çekildi.

"ZAMANI GELDİ"

Geçtiğimiz Cuma günü, Fed yetkilileri ılımlıydı. New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranlarını düşürmenin işgücü piyasasını dengede tutmaya yardımcı olacağını söylerken, Vali Christopher Waller, politikayı gevşetmenin "zamanının geldiğini" söyledi. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini düşürme konusunda "ezici" bir fikir birliğine sahip olduğunu söyleyerek ılımlı bir tutum sergiledi. Fed yetkililerinin Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) para politikası toplantısı öncesinde karartma dönemine girdiğini belirtmekte fayda var.

GRAM, ÇEYREK ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

12 Eylül 2024 sabahında ons altın 2.512,81 TL'ye alıcı bulurken, gram altın 2.752,07 liraya el değiştiriyor.

0.5 VE 0.25 GRAM ALTIN İÇİN İSLAM MEMİŞ'TEN ÖNERİ

Altın fiyatları için yıl sonu beklentileri yükselişi ve beraberinde yeni rekorları işaret ederken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'i kabul etti.

Memiş, yükselen altın fiyatları nedeniyle hediyelik olarak tercih edilen ancak üretimi yasaklanan 0.5 ve 0.25'lik altınlar için Yılmaz'a öneri sundu.

"Altın fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle eş dost akrabalarının düğün ve özel günlerinde çeyrek altın yerine hediye olarak takılan gram altın 0.5 ve 0.25'lik altınların üretimi artık durdurulmuştu" diyen Memiş, "22 ayar ve 1 gram şeklinde üretilecek altınlara toplumdan böyle bir talep oluşumu vardı. Bu yasağın yanlış bir karar olduğunu, üretim yasanın kalkması ile alakalı bir sunumu da aktardım. 0.5 ve 0.25'lik altını üretim yasağı kalkabilir önerim kabul edilirse" diyerek toplantının detaylarını paylaştı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.