Ünlü market zincirinin peynirinde zararlı madde tespit edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ünlü market zincirinin peynirinde zararlı madde tespit edildi
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eki 2024 / Cum 18:01
1 dk okuma / 85 Kez Okundu
| | |

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesine yeni ürünler eklendi. Üç harfli market zincirlerinin taşeron olarak ürettiği 'Ahir' peynirinde hileli madde tespit edilerek, sağlık riskleri hakkında uyarılar yapıldı.

Ekim ayında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi en çok tartışılan konulardan biri haline geldi. Başlangıçta 600'ün üzerinde gıda ürününün yer aldığı listede, et, peynir, zeytinyağı gibi pek çok ürüne rastlanmıştı. Bugün yapılan güncellemeyle listeye yeni peynir ve tereyağı üreticileri de eklendi.

Yapılan incelemelerde, Türkiye'de son yıllarda sayısı artan büyük üç harfli market zincirlerinden birinin taşeron olarak ürettirdiği ve tüm şubelerinde satışa sunduğu 'Ahir' peynir markasında da hileli maddeler tespit edildi. Süt ve süt ürünlerinde kullanılan netamisin maddesinin, küf ya da maya gelişimini engelleyerek ürünün raf ömrünü uzatmaya yardımcı olduğu belirtildi.

Bakanlık tarafından yasaklı maddeler arasında yer alan bu gıda koruyucusunun, fazla miktarda tüketilmesi durumunda kusma, ishal ve alerji gibi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısı yapıldı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.