Türkiye'nin İlk 'Karanlık Gökyüzü Parkı' İnegöl'de Açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Ağu 2024 / Paz 10:55
1 dk okuma / 2.001 Kez Okundu
| | |

'Türkiye'nin ilk 'Karanlık Gökyüzü Parkı' İnegöl Başalan Yaylası'nda açıldı. Doğa dostu bu park, ışık kirliliğinden uzak ve gece gökyüzünü izlemek için ideal bir alan sunuyor.'

Bursa Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevreye duyarlı projelerine bir yenisini ekleyerek Türkiye'nin ilk "Karanlık Gökyüzü Parkı"nı İnegöl Başalan Yaylası'nda hizmete açtı. Uluslararası Karanlık Gökyüzü Birliği'nin belirlediği standartlara uygun olarak hayata geçirilen park, ışık kirliliğinden en az etkilenen bölgelerden biri olan Başalan Yaylası'nda konumlandırıldı.

 
Başalan Yaylası'nda Doğal Doku Korunuyor
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Başalan Yaylası'nın doğal yapısını koruyarak hazırladığı bu tematik alanla, hem turizmi çeşitlendirmeyi hem de macera turizmine katkı sağlamayı hedefliyor. Karanlık Gökyüzü Parkı, gece gökyüzünü izlemek isteyen doğaseverler için ideal bir destinasyon olacak.
 
Karanlık Gökyüzü Parkı Nedir?
 
Dünyada sadece 92 örneği bulunan Karanlık Gökyüzü Parkı, ışık kirliliğinin en az olduğu bölgelerde kurulan ve geceleri gökyüzünün doğal güzelliğini izlemek için ideal alanlar sunan özel parklardır. İnegöl Başalan Yaylası'ndaki bu yeni park, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.
 
Başalan Yaylası’nda Eşsiz Bir Deneyim
 
Başalan Yaylası'nda yer alan park, ziyaretçilerine hem doğayla iç içe olma hem de gece gökyüzünü tüm ihtişamıyla izleme fırsatı sunuyor. Bursa'nın turizm potansiyelini artırmayı amaçlayan bu proje, bölgenin macera turizmi açısından da cazibesini artıracak.
 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.