Toplu ulaşıma %68 zammı neden yaptıklarını açıkladılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Toplu ulaşıma %68 zammı neden yaptıklarını açıkladılar
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Tem, 2024 / Çar 12:20
2 dk okuma / 14.352 Kez Okundu
| | |

Bursa ve İnegöl’de toplu taşımaya yarından itibaren geçerli olmak üzere %68 oranında zam gerçekleştirildi. Zam sonrası BURULAŞ’tan zammın gerekçeleri ile alakalı açıklama yapıldı.

Bursa’da toplu taşımaya yarından itibaren geçerli olmak üzere %68 oranında zam yapıldı. İnegöl’de İNULAŞ’ın bağlı olduğu BURULAŞ, sosyal medya hesabından zam ile ilgili açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

zam Gerekçeleri

“Kıymetli Hemşehrilerimiz, kent içi toplu taşıma hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde iyileştirmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Ağustos 2023'te ulaşım tarifesine yapılan zam sonrası toplu taşıma hizmet maliyetlerinde ciddi artış gerçekleşmiştir. 2023 Ağustos ayında:

  • Elektriğin kWh birim fiyatı 2,78 TL iken bugün 3,99 TL'ye çıktı.
  • Motorin litre fiyatı 26,32 TL iken bugün 45,92 TL'ye yükseldi.
  • Asgari ücrete gelen %49 zam oranına ek olarak Temmuz 2024 itibarıyla toplu iş sözleşmesi kapsamında personel maaşlarına %27,73 oranında ek zam yapılmıştır.

Bu doğrultuda geçtiğimiz yıla kıyasla bugün kişi başı yolcu maliyetleri %79 oranında artmıştır. Son 1 yıl için açıklanan enflasyon verileri TÜİK'e göre %69,80, ENAG'a göre ise %113,08 olarak belirlenmiştir. Geçmiş dönemde yapılmayan ulaşım zammı nedeniyle oluşan 2,2 milyar TL'lik zararı toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilmesi adına Bursa Büyükşehir Belediyesi kendi kaynaklarından sübvanse etmiştir.

Yeni Tarifeler

Artan maliyetlerin yükünü nispeten hafifletmek ve hizmetlerimizin devamlılığını sağlayabilmek adına, bu artışların tamamını siz değerli Bursa halkına yansıtmadan makul bir fiyat güncellemesi yapılması zaruri hale gelmiştir. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen ulaşım tarifelerinde yapılacak yeni zamla birlikte 5 büyükşehir arasında en ucuz 4. büyükşehir, öğrenci bilet fiyatı ortalamasında ise 30 büyükşehir arasında en ucuz 1. büyükşehir olduğumuzu bilmenizi isteriz.

1 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak yolcu taşıma tarifemiz:

  • Tam bilet fiyatı 20 TL
  • Öğrenci bilet fiyatı tam bilet fiyatından %75 indirimli olarak 5 TL
  • 65 yaş üstü yolcularımıza sınırsız biniş hakkı verilecektir.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.