Tatilin son gününde bilim yolculuğu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tatilin son gününde bilim yolculuğu
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Şub 2024 / Pzt 10:04
1 dk okuma / 354 Kez Okundu
| | |

Bursa: Sömestre tatilini ahlaki değerlerle dolu bir şekilde geçirmek isteyen çocuklar için düzenlenen iki haftalık eğitim programı, heyecan verici bir bilim gezisi ile sona erdi. Programa katılan tüm çocuklara dijital yazı tahtası hediye edildi.

Dernek Başkanı Tarık Bostancı, Ateş Karıncaları ilkokul ve ortaokul grubunun Bursa Uzay ve Havacılık Müzesi'ni ziyaret ettiğini ve müzede keyifli vakit geçirdiğini söyledi. Bostancı, müze ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Müslümanlık sadece namaz ve oruçtan ibaret bir yaşam biçimi değil, aynı zamanda dünya ilimlerinde de öncü olmakla da ilgilidir. Farabi ve Cabir bin Hayyam gibi Müslüman alimler, geçmişte bu alanda öncü isimlerdi. Biz de Müslümanlar olarak idare edilen değil, idare eden olmalıyız. Bu nedenle okuyup araştırmak ve kendimizi geliştirmek bizim için çok önemlidir."

Bostancı, şu anda uzayda bulunan ilk Türk astronot Alper Uzay'ın da gençler için bir ilham kaynağı olduğunu ve onlara hayallerinin hiç de uzak olmadığını gösterdiğini söyledi.

"Ben Varım Diyen Bir Gençlik"

Şuurlu bir gençliğin önemine vurgu yapan Bostancı, "Allah evlatlarımızı kendi yolunda gayret eden, Salih evlatlardan eylesin. Kim var dendiğinde, sağına soluna bakmadan 'Ben varım' diyen bir gençlik..." diyerek şuurlu bir neslin oluşmasına katkıda bulunmanın kendileri için büyük bir şeref olduğunu ifade etti.

Bostancı, programın organizasyonunda emeği geçen alt gençlik kolu sorumlusu Enes Canöz ve tüm ekibe ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir