Sporda şiddet alt yaş gruplarına kadar düştü! Görüntüler korkutan boyuta geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | İHA
22 Oca 2024 / Pzt 10:28
2 dk okuma / 2.684 Kez Okundu
| | |

Hafta sonu oynanan U16 müsabakalarında yaşanan şiddet olayları korkutucu boyuta gelmeye başladı. Yaşanan bu olaylar ise Türk sporunda şiddetin alt yaş gruplarına kadar düştüğünü gösterirken, bu konularda acil önlem alınması gerektiğini gözler önüne serdi.

Bursa’da Cumartesi günü oynanan U16 basketbol maçında, İnegöl Atlasspor ile Winnerspor oyuncuları maç esnasında tartışmaya başladı. İki takım oyuncuları arasındaki gerginlik bir süre sonra kavgaya dönüştü. Oyuncuların bir birine girmesiyle saha âdetâ boks ringine dönerken, kavgayı güvenlik görevlileri güçlükle ayırdı. Fair-play ruhuna gölge düşüren görüntüler kameraya anbean yansırken, bir oyuncu yaralandı

FUTBOL MAÇINDA DA İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER

Öte yandan Bursa’da Fethiye sahasında Özlücespor ile Gülbahçespor’un U16 takımı maçında ise yaşanan kavga amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.
Yaşanan bu olaylar ise Türk sporunda şiddetin alt yaş gruplarına kadar düştüğünü gösterirken, bu konularda acil önlem alınması gerektiğini gözler önüne serdi.

İMİDER ATLAS'TAN AÇIKLAMA GELDİ
İmider Atlasspor kulübünden yapılan açıklama ise şu şekilde;
Kulübümüzün 20 Ocak 2024 tarihinde Çekirge Spor Salonunda Winner Spor ile oynadığı U-16 Erkekler Basketbol maçının bitiminde maçı 2 sayı farkla kazanan rakibimizi tebrik etmeye gittigimiz sırada, oyuncularımıza rakip oyunculardan bazıları yumruk atarak maç sonundaki olayların başlamasına sebep olmuşlardır. 

Basın yoluyla ve farklı sosyal medya hesaplarında  yapılan haberlerde olduğu gibi olayların Kestel Belediyespor ile ilgili hiç bir ilgisi yoktur. Biz İmider Atlas Spor olarak haber yapan sitelere bu yanlışlığı bildirdik. Fakat yayılan haberlerin tamamına yetişemediğimiz için bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk. 

Olaylar esnasında bir oyuncumuzun dişleri kırılmış olup, yine haberlerde yazıldığı gibi bir çene kırılması söz konusu değildir. İmider Atlas Spor olarak rakibimizin yöneticileri ile görüştük. Onlarda durumdan oldukça rahatsız ve olayları başlatan sporcularıyla ilgili disiplin işlemlerine başladıklarını belirttiler. Biz de federasyondan çıkacak kararı bekliyoruz. Ayrıca bu tür olayların tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapacağımızı siz değerli kamuoyuna bildiririz

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir