Son gün yaklaşıyor! Yaptırmayanlara 12 bin TL ceza kesilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Son gün yaklaşıyor! Yaptırmayanlara 12 bin TL ceza kesilecek
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Eki 2024 / Sal 18:35
2 dk okuma / 5.145 Kez Okundu
| | |

Eski tip ehliyetlerini yenilemek isteyen sürücüler için süre azalıyor. 31 Aralık 2024'e kadar indirimli olarak yenileme yapılabilecek, sonrasında ceza uygulanacak. Detaylar haberimizde.

EHLİYET YENİLEME SÜRESİ AZALIYOR

Eski tip sürücü belgelerini yenilemek isteyen sürücüler için süre daralıyor. 31 Aralık 2024 sonrasında ehliyetini yenilemeyenler cezai işlemle karşı karşıya kalacak. Bu süreçte nüfus müdürlükleri ve randevu sistemlerinde yoğunluk yaşanıyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

ehliyet yenileme işlemleri için başvuru yapanların sayısı arttıkça, nüfus müdürlükleri ve randevu sistemlerinde yoğunluk dikkat çekiyor. Yetkililer, işlemlerin son güne bırakılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

ESKİ TİP EHLİYETLERİN YENİLENME SÜRECİ UZATILDI

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin geçici 10'uncu maddesi uyarınca, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi, 1 Ocak 2016'da başlamış ve 5 yıl içinde tamamlanması öngörülmüştü. Ancak pandemi nedeniyle bu süre 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

31 Aralık 2024'e kadar eski tip ehliyetini yenilemek isteyenler, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı ile toplam 15 lira ödeyerek işlemlerini yapabilecek. 1 Ocak 2025'ten sonra ise B sınıfı sürücü belgesi için ücret 5.165 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu tutar, 2025 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeniden belirlenecek.

EHLİYET YENİLEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ehliyet yenilemek isteyen sürücüler, Alo 199 Çağrı Merkezi, e-Devlet mobil uygulaması veya "nvi.gov.tr" üzerinden randevu alarak, gerekli belgelerle nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, eski ehliyetini ibraz etmek zorunda olacak. Ayrıca 15 liralık ücret ödemesi, sağlık raporu, son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ve açık adres bilgileri de başvuru esnasında gerekli olacak.

EHLİYET YENİLEMEME CEZASI NE KADAR?

Eski tip ehliyetini yenilemeyen sürücüler, trafikte yakalandıklarında yüksek para cezası ile karşı karşıya kalacaklar. 2024 yılında bu ceza 12 bin TL’ye kadar çıkacak. Şu anda uygulanan ceza 4 bin 64 TL'dir. Cezalardan etkilenmemek için başvuruların zamanında yapılması önemlidir.

Muhabir: Adem Demir

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.