Soluğu acil serviste alan hastaları bu sözlerle uyardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Soluğu acil serviste alan hastaları bu sözlerle uyardı
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Eyl 2024 / Per 15:44
2 dk okuma / 5.771 Kez Okundu
| | |

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, Halk Sağlığı Haftası kapsamında koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, aile hekimlerinin sağlık sorunlarında ilk tercih olması gerektiğini vurguladı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, vatandaşların hastalık durumlarında ilk tercihinin aile hekimi olması gerektiğini vurguladı. 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Dr. Yıldırım, bu yılın temalarının halk sağlığını koruma ve geliştirme üzerine odaklandığını belirtti.

Halk Sağlığı Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım, vatandaşların hastalık durumlarında ya da hastalık şüphesi olduğu durumlarda ilk tercihi aile hekimlerinin olması gerektiğini söyledi.


aile hekiminin kendi sorumluluğu altındaki bireyleri bir hastalık çerçevesinde değil, bütüncül bir yaklaşımla ele aldığını belirten Dr. Yıldırım, “Aile hekimleri hastayı; riskleri, sağlık şartları, psikososyal çevre ve mevcut diğer akut veya kronik sağlık sorunları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirir. Sorumluluğunu üstlendiği kişinin hastalıklardan korunması için gerekli tedbirleri alır. Hastalık halinde bilgi ve tecrübesi çerçevesinde tedaviyi gerçekleştirir ya da ihtiyaçlarınıza yönelik rehberlik yapar. Bu sebeple aile hekimleri, vatandaşlarımızın hastalık durumlarında ilk tercihi olmalıdır” diye konuştu.

koruyucu sağlık hizmetlerinin Önemi

Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki temaları arasında “Aşının gücüne inan, aşılan”, “Kanseri engellemek için taramanı yaptır”, “Ekranı değil, hayatı yaşa” gibi sağlık bilincini artırıcı başlıklar yer aldı. Dr. Yıldırım, aile hekimlerinin vatandaşları bütüncül bir yaklaşımla ele aldığını ifade ederek, “Aile hekimleri, hastayı sağlık riskleri, çevresel faktörler ve mevcut sağlık sorunları ile bir bütün olarak değerlendirir. Koruyucu tedbirler alarak hastalıkların önüne geçmek için çalışmalar yapar” dedi.

sağlıklı hayat merkezleri

koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasında önemli rol oynayan sağlıklı hayat merkezlerine de değinen Dr. Yıldırım, Bursa’da 13 merkezin aktif olarak hizmet verdiğini belirtti. “Sağlıklı hayat merkezlerinde vatandaşlarımıza hasta olmadan önce sağlıklarını nasıl koruyacaklarını öğretiyoruz. kanser taramaları, sağlıklı gebelik ve anne sütü gibi önemli konularda etkin çalışmalar yapılıyor” diye ekledi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.