Şeref Ay; Orta ve uzun vadede tutarlı yükselişler sürecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şeref Ay; Orta ve uzun vadede tutarlı yükselişler sürecek
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Ara 2023 / Per 14:51
2 dk okuma / 2.045 Kez Okundu
| | |

İnegöl Kuyumcular Derneği (İKUDER) Başkanı Şeref Ay, altındaki sert yükselişi değerlendirerek yeni yıl için tahminde bulundu.

Altın fiyatları son günlerde tarihi rekorlar kırdıktan sonra ortalama yüzde 2 düşüş eğilimi gösterdi. Fiyatlardaki sert dalgalanmalar devam ederken İKUDER Başkanı Şeref Ay yatırımcılar için değerlendirmelerde  bulundu.

Şeref Ay'ın açıklamaları şu şekilde;

 

FED POLİTİKALARI VE ORTADOĞUDAKİ ÇATIŞMALAR.. 
"FED'in politika mesajları ve Ortadoğu'daki çatışma güvenli liman altının yönünün yukarıya çevirdi. Ekim ayından bu yana altın fiyatları yüzde 12 değer kazandı. Biz bu kazanımı zaten öngörüyorduk. Daha önceki açıklamalarımızda altının yıl sonuna doğru yükseleceğini ve yatırımcısını sevindireceğini belirtmiştik."

 

UZUN VADEDE TUTARLI YÜKSELİŞLER TAHMİN EDİYORUZ
"Altın fiyatları tarihi rekorunun ardından biraz geri çekilme yaşasa da yılı yine yükselerek kapatacağını tahmin ediyoruz.  Altının ONS fiyatı bugün ortalama 2050 seviyelerinden işlem görüyor. FED'in açıklamış olduğu faiz politikası sonrasında altın fiyatlarının yükseleceğini, dolar fiyatının ise bir miktar gerileyeceğini öngörüyoruz. Yani altın fiyatları orta ve uzun vadede kazandırmaya devam edecek. Bu kazanımlar dönem dönem ataklar halinde olsa da genel manada tutarlı ve stabil fiyat artışlarının olacağını tahmin ediyoruz."

 

ALTIN GÖZÜNÜ 2 BİN LİRAYA DİKTİ
"Vatandaşlarımız özellikle her geri çekilmeyi alım fırsatı olarak değerlendirerek altına yatırım yapabilir. Çünkü her atakta rekor tazeleyen altın fiyatları yeni atakta gözünü 2 bin lira seviyesine dikecek. Enflasyondan korunmak için en güvenli limanın yine altın olacağının altını özellikle çizmek istiyorum."

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.