Selim Malçok'tan İnegöllülere çağrı; 'Bayramınız zehir olmasın'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Selim Malçok
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Haz 2024 / Cum 14:51
2 dk okuma / 2.580 Kez Okundu
| | |

İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatilinin yaz sezonuna denk gelmesiyle esnafın büyük bir hareketlilik yaşamasını beklediklerini belirtti. Malçok, bayram alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurban Bayramı tatilinin yaz sezonuna denk gelmesi, İnegöl esnafı için büyük bir fırsat olarak görülüyor. Başkan Selim Malçok, bayram alışverişlerinin çarşı ve pazardaki hareketliliği artıracağını ve bu durumun esnafa can suyu olacağını ifade etti. Malçok, “Bayram tatili ve yaz sezonu bir araya gelince, esnafımız hem tatil hem de bayram alışverişlerinden umutlu. Çarşıda ve pazarda yaşanacak hareketlilik esnafımıza moral olacaktır” dedi.

PİYASALAR HAREKETLENİYOR

Bayrama sayılı günler kala, İnegöl'deki esnafın hazırlıklarını tamamladığını belirten Malçok, vatandaşların bayramlık kıyafet, ayakkabı, kolonya, şeker, çikolata gibi ürünlere olan talebinin arttığını söyledi. “Kurban Bayramı öncesi piyasaların canlanması esnaf ve sanatkarlar için sevindirici. Özellikle çocuklar için bayramlık alışverişi, ikramlıklar ve baklava satışları şimdiden başladı” dedi.

YEREL ESNAFI TERCİH EDİN

Malçok, vatandaşların Bayram alışverişlerinde bilinir ve güvenilir, tanıdıkları yerel esnafı tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. Enflasyon nedeniyle fırsatçılık yapan merdiven altı üreticilere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Malçok, “Ahilik kültürüyle yetişen yerel esnafımız, kendi yemediğini yedirmez, giymediğini giydirmez. Kaliteli ve güvenli alışveriş için yerel esnafınızı tercih edin” dedi.

KARGOLARA GÜVENMEYİN

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde kargo teslimatının Bayrama yetişmeyeceği konusunda uyaran Malçok, “Bayramın zehir olmaması adına, internetten verilen siparişler kargolar tarafından yetiştirilemeyecek. Bu nedenle bayram alışverişlerinde yerel esnafları tercih edin” şeklinde konuştu.

İnegöl’deki tüm esnaf, Kurban Bayramı’na hazırlıklarını tamamlayarak, vatandaşları bekliyor. Bayram alışverişlerinizi yerel esnaftan yaparak hem kaliteli ürünler alabilir hem de İnegöl esnafına destek olabilirsiniz.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.