Sağlık Bakanlığı’ndan İnegöl Devlet Hastanesi açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Kas 2023 / Cum 20:05
2 dk okuma / 4.123 Kez Okundu
| | |

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki doktor sayısının ve hastane kapasitesinin yetersiz olmalı ile alakalı cevaplandırılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Öztürk’ün verdiği soru önergesinde İnegöl’ün nüfusunun resmi olarak 300 bine dayandığı sanayi şehri olan İnegöl’de mikro el cerrahisi alanında hekimin olmadığı vurgulandı. İnegöl’ün havasının kirli olması nedeniyle kanser vakalarının çok olduğu 2016 yılında açılan kemoterapi bölümünün 2019 yılında kapatıldığı belirtildi.

Yeni İnegöl diye tabir edilen bölgede Sağlık tesisi olarak uygulama planı olduğu bölgeye bir hastanenin kurulup kurulmayacağı ile soruldu.

BAKANLIĞA ŞU SORULAR SORULDU

Soru 1- Bursa İli İnegöl İlçesinde yer alan 456 Ada 1 parseldeki taşınmazın imar planındaki mevcut durumuna bakılarak "İnegöl'ümüze yeni bir Devle Hastanesi kazandırılması 2024 yılı planı içerisinde mevcut mudur? Bu yönde bir plan mevcut ise ilgili taşınmaz Sağlık Bakanlığı bünyesinde midir, taşınmaz Sağlık Bakanlığı bünyesindeyse ilgili planın başlangıç ve bitiş tarihi ne zamandır? Taşınmaz Sağlık Bakanlığı bünyesinde değilse planlama, kamulaştırma, ihale ve inşa süreçlerine ne zaman başlanacaktır?
Soru 2- Eğer (1) numaralı soruda yer alan bir hastane planı mevcut ise işbu hastane "mikro el cerrahisi" ve "kemoterapi" servislerini içerecek midir?
 Soru 3- (1) ve (2) numarada yer alan işlemler boyunca İnegöl'ün acil bir sorunu olan "mikro el cerrahisi" ve "kemoterapi" alanlarında hekim ataması yapılarak ve teknik imkanlar sağlanarak işbu servisler hizmete alınacak mıdır?



BAKANLIKTAN CEVAP GELDİ

Bakanlıktan soru önergesine verilen cevap ise şu şekilde;
Bursa il merkezine 45 km uzaklıkta yer alan İnegöl ilçesinin TOİK 2022 verilerine göre nüfusu 294.485 kişidir. İlçede 2014 yapımı 370 yatak kapasiteli İnegöl Devlet Hastanesi AII rolünde hizmet vermektedir. İnegöl Devlet Hastanesinin 2022 yılı yatak doluluk oranı %54 ve 2023 yılı ilk altı ay yatak doluluk oranı ise %60 olarak gerçekleşmiştir. Ülke geneli tüm sağlık tesislerimizin sağlık personeli planlamasında olduğu gibi, Bursa il İnegöl ilçesindeki sağlık tesislerinin doktor ve sağlık personeli planlaması, sağlık hizmetinin sunumu açısından vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyetine yol açmayacak şekilde planlanmaktadır. Ayrıca olağanüstü hallerin oluşması durumunda da mevcut sağlık hizmeti, sağlık personeli görevlendirilmesi yöntemiyle de desteklenmektedir. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

RANDEVU İÇİN VİDEO ÇEKTİ
CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bakanlığın İnegöl Devlet Hastanesi’nin %60 doluluk oranı ile çalıştığını belirtmesi üzerine telefon üzerinden randevu almaya çalıştı.
 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.