Rafta ucuz kasada pahalı çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rafta ucuz kasada pahalı çıktı
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Kas 2023 / Çar 16:29
2 dk okuma / 3.577 Kez Okundu
| | |

İnegöl’de bulunan A101 şubesinde raftaki bir ürünün etiket fiyatı ile kasadaki fiyatı arasında 2 TL fark olması vatandaşın dikkatinden kaçmadı. Yetkililer ise fiyatın hemen düzeltilmesi ve düşük fiyatın uygulanması yönünde itiraz edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Son dönemde tüketicilerin en sık dile getirdiği şikâyetlerden biri, rafta gördüklerin ürün fiyatının kasada farklı çıkması. Müşteriye bu durum genellikle 'Yanlışlıkla oldu', 'Sistemde bir hata var' ya da 'Haberimiz yok' gibi gerekçelerle açıklanıyor.

İnegöl’de bulunan bir zincir marketin rafında 37,50 TL olarak etiketlendirilen yufka kasada ise 2 TL’lik farkla 39,50 TL olarak vatandaşın karşısına çıktı.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, marketlerdeki etiket ve kasa fiyatı uyuşmazlığı konusunda son dönemlerde artış görüldüğünü dile getirdi.

Levent Küçük

“Öncelikle kasada ödeme sırasında, barkod okuyucudan geçen (fatura ya da fişe yansıyan) fiyatları mutlaka kontrol ve takip etmeliyiz. Gerekirse, fatura ya da fiş düzenlendikten sonra, elimize alıp fiyatları tekrar kontrol etmeliyiz. Etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında farklılığı tespit etmemiz halinde, hemen kasiyere itiraz ederek, fiyatın düzeltilmesini ve bizim lehimize olan daha düşük fiyatın uygulanmasını talep etmeliyiz. Gerekirse mağaza yetkilileri ile görüşüp, itirazımızı hemen yerinde yapmalıyız. Talebimizin kabul edilmemesi halinde, gün ve saat belirtilerek, raf fiyatının fotoğrafını çekip, varsa fiyatların ilan edildiği reklam broşürünü muhafaza ederek, fatura ya da fişimizle birlikte maddi zararlarımızın tazmini amacıyla, ikametgâhımızın ya da alışveriş yaptığımız mağazanın bulunduğu yer Kaymakamlık Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat etmeliyiz."

1371 TL PARA CEZASI VAR
Bunun yanında 2023 yılında her bir etiketteki her bir işlem için 1371 TL idari para cezası uygulanıyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.