Piyasadaki durgunluk onları da vurdu!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Piyasadaki durgunluk onları da vurdu!
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Tem, 2024 / Çar 19:02
1 dk okuma / 1.466 Kez Okundu
| | |

Türkiye genelinde 2.el araç satışlarında geçtiğimiz yıllara göre yaşanan düşüş, hareketliliğin olduğu zamanlarda önlerinde kuyruk oluşan oto ekspertizleri de olumsuz etkiledi.

 

Ancak yeni yıl ile birlikte bir çok sebebe bağlı olarak bir anda yavaşlayan 2. el araç piyasası yaz dönemi olmasına rağmen adeta durma noktasına geldi. Bu durum oto ekspertiz hizmeti veren işletmelerede olumsuz yansıdı.

Orhangazi ilçesinde bulunan bir oto ekspertiz firma işletmecisi konu ile ilgili Bursada Bugün'e yaptığı açıklama ile işlerinde yaşanan durgunluğun sebeplerini anlattı.

Türkiye'de son 1 yıl içinde sıfır araçların daha da tercih edildiğine dikkat çeken firma yetkilisi şu ifadeleri kullandı;

2.el araç satışlarında yaşanan durgunluğun sebebi faiz oranlarının artmasından dolayı vatandaş 2.el araç almak için kredi çekemez hale geldi, parası olan zaten sıfır araç alıyor ve bu yüzden son aylarda Türkiye'de sıfır araç sayısında ciddi artış var buda bizim işimize yarayan bir durum değil, Geçen yıla kadar işlerimiz çok yoğundu her gün tam kapasite çalışıyorduk ancak artık gelen araç sayısı yüzde 50 düştü. 

Bir diğer sebebi ise 2.el araç alamayan vatandaşlar alternatif olarak motosikletlere yöneldi şuan piyasa da çok sayıda motosiklet var aracı alamayan vatandaş motosikleti tercih ediyor, bundan sonra ne olur bilemeyiz ancak şu aylarda 2.el araç piyasası durmuş durumda buda bizim işleri kötü etkiledi, inşallah hareketlilik başlar diye umuyoruz' dedi.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir