Petrolün sonu geliyor!
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Eki 2024 / Çar 14:19
1 dk okuma / 1.244 Kez Okundu
| | |

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) 2024 Dünya Enerji Görünümü raporuna göre, artan jeopolitik belirsizlikler ve temiz enerjiye geçiş ihtiyacı enerji güvenliği üzerinde baskı oluşturuyor. Fosil yakıt talebinin 2030'da zirve yapması, yenilenebilir enerji teknolojilerinin ise hızla büyümesi bekleniyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Dünya Enerji Görünümü (WEO) 2024 raporunu yayımladı. Raporda, artan jeopolitik belirsizliklerin, enerji güvenliği ve temiz enerji dönüşümü üzerindeki etkileri analiz edilirken, temiz enerjiye geçişin hızlanması gerektiği vurgulandı. Özellikle yenilenebilir enerji teknolojilerinin ve düşük emisyonlu kaynakların küresel enerji sisteminde önemli bir yer tutacağı belirtiliyor. 2030'dan itibaren fosil yakıt talebinin zirve yapıp düşüşe geçmesi beklenirken, elektrik talebinin hızla artacağı, temiz enerji ve depolama yatırımlarının kritik olduğu ifade ediliyor.

Meta açıklama: Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) 2024 Dünya Enerji Görünümü raporu, temiz enerji dönüşümünün hızlanması gerektiğini vurgularken, fosil yakıtların talebinin 2030'da zirve yapacağını ve yenilenebilir enerji teknolojilerinin önem kazanacağını belirtiyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.