Osmanlı Geleneği Bed-i Besmele, İnegöl’de İki Okulda Canlandırıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Osmanlı Geleneği Bed-i Besmele, İnegöl’de İki Okulda Canlandırıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Eyl 2024 / Cmt 12:08
1 dk okuma / 1.241 Kez Okundu
| | |

2024-2025 eğitim-öğretim yılı Bursa Genç İHH ve İnegöl Genç İHH tarafından Kurşunlu İlkokulu ve Kurşunlu İstiklal İlkokulu'nda düzenlenen Bed-i Besmele töreniyle başladı. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin ve birçok önemli isim katıldı.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Bursa Genç İHH ve İnegöl Genç İHH tarafından İnegöl’deki Kurşunlu İlkokulu ve Kurşunlu İstiklal İlkokulu'nda Bed-i Besmele töreni düzenlendi. Osmanlı geleneği olan ve çocukların eğitime başlama seremonisi olarak bilinen Bed-i Besmele, bu yıl da temsili bir törenle canlandırıldı.

Törene İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, Bursa Genç İHH Başkanı Ömer Peker, İHH İnegöl Temsilciliği İdari İşler Müdürü Hüseyin Aydın, Kurşunlu İstiklal İlkokulu Müdürü Deniz Çevik ve Kurşunlu İlkokulu Müdürü Recep Karakaya katılım gösterdi.

Bursa Genç İHH Başkanı Ömer Peker yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde çocukların ilkokula başlarken düzenlenen "bed-i besmele" ya da "âmin alayı" geleneğini yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Peker, eğitime başlayan anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri için temsili bir tören düzenlediklerini ve destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.

Tören boyunca öğrenciler oyunlarla eğlenirken, gün boyu düzenlenen etkinlikler ve ikramlarla keyifli vakit geçirdiler. Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin de çocukların oyunlarına eşlik etti ve tören sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.