Okullarda müfredat sil baştan değişiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okullarda müfredat sil baştan değişiyor
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Kas 2023 / Çar 13:24
1 dk okuma / 1.700 Kez Okundu
| | |

Bakan Yusuf Tekin, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, müfredatta yapılacak değişikliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, müfredattaki ağırlığı hafifletmeyi amaçladıklarını belirterek, "Tekrar eden konular var. İlkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konular mevcut. Hemen hemen tüm kademelerde tekrar eden konular, kazanımlar var. Öncelikle bunları sadeleştirmek veya çıkartmak üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz." dedi.
Tekin, müfredattaki bazı konuların da pedagojik usullerle anlatılmadığını belirterek, "Lisede anlatılan konu ya da ilkokulda anlatılan konu birbirini tamamlamıyor. Bu bir sarmaldır. Hep söylüyoruz, müfredat hem çok ağır hem de çok fazla konu olduğundan öğretmenlerimiz konuları yetiştiremediklerinden yakınıyorlar." ifadelerini kullandı.
Tekin, müfredattaki değişikliklerin Aralık ayında kamuoyuna açıklanacağını belirterek, "Çalışmalar tamamlandığında bunu aralıkta kamuoyuna bir lansmanla açıklamayı planlıyoruz." dedi.

Değişiklikler neleri içerecek?
Tekin'in açıklamalarından yola çıkarak, müfredattaki değişikliklerin şu konuları içermesi bekleniyor:

  • Tekrar eden konuların kaldırılması veya sadeleştirilmesi
  • Bazı konuların pedagojik usullerle anlatılması
  • Müfredatın ağırlığının hafifletilmesi
  • Yeni derslerin eklenmesi veya mevcut derslerin kaldırılması
Değişiklikler ne zaman başlayacak?
Tekin'in açıklamasına göre, müfredattaki değişikliklerin Aralık ayında kamuoyuna açıklanması planlanıyor. Ancak değişikliklerin ne zaman uygulanacağı henüz belli değil.

Değişiklikler ne gibi etkileri olacak?
Müfredattaki değişikliklerin, öğrencilerin eğitim kalitesini artırması ve öğretmenlerin iş yükünü hafifletmesi bekleniyor. Ancak değişikliklerin, eğitim sistemine nasıl bir etkisi olacağı henüz belli değil.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.