Narin Güran Cinayeti Hakkında CHP’den Tepki: 'Failler En Ağır Cezayı Almalı'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Narin Güran Cinayeti Hakkında CHP’den Tepki:
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Eyl 2024 / Çar 18:35
2 dk okuma / 32 Kez Okundu
| | |

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Emine Asuman Yaka, Narin Güran’ın vahşice katledilmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Yaka, çocuk istismarı ve cinayetlerinin politik nedenlerine vurgu yaparak İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe gireceğini belirtti.

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Emine Asuman Yaka’dan Narin Güran Cinayeti Hakkında Açıklama

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Emine Asuman Yaka, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Köyü’nde vahşice katledilen Narin Güran cinayeti ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yaka, bu vahim olayın ülke genelinde büyük bir acı yarattığını ve toplumun hassasiyetlerini harekete geçirdiğini belirtti.

Yaka, milyonların yüreğinde derin iz bırakan bu cinayetin, çocuk istismarı ve cinayetlerine karşı toplumsal bir mücadeleyi gerekli kıldığını ifade etti. Türkiye’de çocuk istismarı davalarının ve yargıya taşınan dosyaların sayısının hızla arttığına dikkat çeken Yaka, 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısının 31.216 olduğunu, yargıya intikal eden dosya sayısının ise 66 bine ulaştığını vurguladı.

Yaka, Narin Güran’ın cinayeti henüz aydınlatılmamışken, Tekirdağ’da benzer bir trajedi yaşandığını belirtti. Sıla bebek, öz annesinden şiddet görmüş ve üvey babası ile komşu çocuklarının istismarı sonucu hastanede entübe halde tedavi altına alınmıştır.

Bu tür cinayetlerin ve istismarların sadece toplumsal değil, aynı zamanda politik bir boyutu olduğunu dile getiren Yaka, kadın ve çocukların kurban edildiği sistemin, şiddetin ana kaynağı olduğunu belirtti. CHP’nin iktidara geldiğinde ilk iş olarak İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe sokacağını ve 6284 sayılı kanunun eksiksiz uygulanacağını vurgulayan Yaka, faillerin en ağır cezaları alması için bu davaların takipçisi olacaklarını söyledi.

CHP Kadın Kolları olarak davaların titizlikle takip edileceğini belirten Yaka, Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Özgür önderliğinde çalışacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.