MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerinin Ankara Gezisi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerinin Ankara Gezisi!
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Nis 2024 / Cmt 12:08
/ 633 Kez Okundu
| |

Cumhuriyetimizin Fidanları 'ÖYG Grubu' Öğrencileri, 26 Nisan 2024 Cuma günü unutulmaz bir Ankara gezisine çıkarak başkentimizde tarihe ve kültüre doyasıya daldılar.

Gezi Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Öğrencilerimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygılarını ve minnettarlıklarını ifade ederken, onun önderliğinde gerçekleşen milli mücadele ve cumhuriyetin değerlerini daha yakından anlama imkanı buldular.

Başkent Kültürünün Kalbi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ni de ziyaret eden öğrencilerimiz, kitap kokusuyla dolu koridorlarda kütüphanenin zengin koleksiyonunu keşfettiler ve çeşitli konulardaki kitapları inceleme fırsatı yakaladılar. Bu sayede hayal güçlerinin de gelişmesine katkıda bulundular.

Yazar Şermin YAŞAR tarafından kurulan Türkiye'nin ilk Kelime Müzesi'nde de zaman geçiren öğrencilerimiz, kelimelerin sanatla buluştuğu bu yerde dilimizin zenginliğiyle tanıştılar ve Türkçe'nin köklerine doğru bir yolculuk yaptılar.

Rahmi Koç Müzesi'nde teknolojinin evrimini gözlemleyen genç zihinlerimiz, Türkiye'nin endüstriyel yolculuğunu yakından incelediler. Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde ise geçmişten günümüze uzanan medeniyetlerin izlerini sürdüler ve tarihimize daha derin bir bakış açısı kazandılar.

Ankara Kalesi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Gordion'u da gezme fırsatı bulan öğrencilerimiz, geçmişimizin büyüsüyle buluştular.

Bu unutulmaz gezi, Cumhuriyetimizin Fidanları olan öğrencilerimizin tarihle olan bağını güçlendirdi ve onlara vatan sevgisinin ve milli birliğin önemini bir kez daha hatırlattı.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin böylesine anlamlı bir deneyim yaşamaları, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor.

Bu geziyi organize eden ve öğrencilerimize eşlik eden Fevzi ÇETİN, Altın ERYILMAZ ve Ömer Faruk ALTINTAŞ öğretmenlerimize ve geziye katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi, öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunmak için bu tür geziler düzenlemeye devam edecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.