MÜSİAD İnegöl: İsrail ile Ticaretin Devlet Kanalıyla Sonlandırılması Memnuniyetle Karşılandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MÜSİAD İnegöl: İsrail ile Ticaretin Devlet Kanalıyla Sonlandırılması Memnuniyetle Karşılandı
#İnegöl | Haber Merkezi
03 May 2024 / Cum 16:26
1 dk okuma / 254 Kez Okundu
| | |

MÜSİAD İnegöl Başkanı Bahri Sinan Yazaroğlu, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail ile tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Yazaroğlu, yaptığı açıklamada "İsrail'le ticari ilişkilerin kesilmesi ekonomik bir kayıp değil, insani bir kazanımdır." dedi.

MÜSİAD İnegöl Başkanı Yazaroğlu ayrıca MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın da konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı Şube olarak desteklediklerini sözlerine ekledi.

Yazaroğlu, MÜSİAD olarak İsrail'e tüm ürünlerde ihracat ve ithalatın durdurulması yönündeki kararını desteklediklerini ve önemli bulduklarını vurguladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

9 Nisan'da Ticaret Bakanlığımızın almış olduğu ihracat kısıtlaması kararının ardından MÜSİAD olarak, ithal edilen ürünlerde de benzeri bir uygulamanın yapılmasını dile getirmiştik.
İsrail'in günden güne artan vahşi saldırganlığı sonucu kılını kıpırdatmayan dünya, adalet ve barış üretemeyen mevcut uluslararası sistem, görüyoruz ki iflas etmiştir.
Tüm dünyanın gözü önünde bir ülke ve ona hükmeden irade, tüm insanlığı kaosa sürüklüyor. Bundan sonra bu zihniyete karşı atılacak en önemli adım ekonomik ambargo olmalıdır.
İsrail'le ticari ilişkilerin kesilmesi ekonomik bir kayıp değil, insani bir kazanımdır.
Tıpkı kısıtlama kararında olduğu gibi, bu ve buna benzer kararların dünyadaki tüm vicdan sahibi ülke yöneticileri tarafından da alınmasını bekliyoruz.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.