Mobilyacılardan taksit sayısı çağrısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mobilyacılardan taksit sayısı çağrısı
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Haz 2024 / Cum 10:36
1 dk okuma / 2.707 Kez Okundu
| | |

MOSFED, düğün sezonunun başlamasıyla mobilya sektöründe artan hareketliliği vurguladı. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartlarına uygulanan taksit sınırlandırmalarının tüketicileri ve üreticileri zorladığını belirterek, mobilya gibi yüksek birim fiyatlı ürünler için taksit sınırının esnetilmesi çağrısında bulundu.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED), düğün sezonunun başlamasıyla birlikte Mobilya sektöründe artan hareketliliği bildirdi. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, düğün hazırlığında olan çiftlerin ve mobilya üreticilerinin kredi kartlarına uygulanan taksit sınırlandırmalarından olumsuz etkilendiğini vurguladı.

DÜĞÜN SEZONU VE MOBİLYA SEKTÖRÜNDEKİ HAREKETLİLİK

Yaz mevsiminin başlamasıyla iç piyasada gözle görülür bir canlanma yaşanıyor. Evlilik hazırlığı yapan çiftler, bütçelerine ve tasarım zevklerine uygun Mobilyalar arayışına giriyor. Bu dönemde mobilya mağazalarında salon takımları ve yatak odası takımları yoğun ilgi görüyor. Tüketiciler, mobilya seçimlerinde fiyatın yanı sıra konfor ve şıklığa da önem veriyor.

KREDİ KARTI TAKSİT SINIRLANDIRMASININ ETKİLERİ

Ahmet Güleç, dünyadaki ekonomik dalgalanmalar, ülkeler arası krizler ve ham madde tedarikinde yaşanan sorunların Mobilya sektörünü de olumsuz etkilediğini belirtti. Güleç, özellikle mobilya gibi yüksek birim fiyatına sahip ürünler için kredi kartı taksit sınırlamasının esnetilmesi gerektiğini savundu.

"Tüketiciler Mobilyalarını sık sık değiştirmiyor; bu ürünler genellikle 5-10 yıl veya daha uzun süre kullanılıyor. Ancak yüksek enflasyon ve ham madde maliyetleri nedeniyle mobilya fiyatları arttı. Bu durumda, taksit sınırlandırması hem tüketiciyi hem de üreticiyi zorluyor," dedi.

TAKSİT SAYISININ ESNETİLMESİ TALEBİ

Güleç, kredi kartlarına uygulanan taksit sayısının artırılmasının, tüketicilerin Mobilya alımlarını kolaylaştıracağını ve sektöre hareketlilik getireceğini belirtti. Taksit sınırlandırmasının esnetilmesiyle mobilya sektörünün ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabileceğini ifade etti.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.